SOFIJU S PETORO DECE IZBACUJU NA ULICU ZBOG VISOKOG FUNKCIONERA: Očajna majka strahuje za život cele porodice zbog izvršitelja!
Foto: Printskrin/Youtube/juGmedia

užas!

SOFIJU S PETORO DECE IZBACUJU NA ULICU ZBOG VISOKOG FUNKCIONERA: Očajna majka strahuje za život cele porodice zbog izvršitelja!

Ona i suprug su u Grgrovcu napravili novu kuću za svoju porodicu nadajući se da će biti sgrađen obećani most

Objavljeno:

Sofija Zlatković, majaka petoro maloletne dece i sa nezaposlenim suprugom, dobila je rok da se do kraja ove godine iseli iz podstanarske sobe od 20 kvadrata zbog straha stanodavca da mu izvršitelji ne zaplene stavri zbog njenog eventualnog duga.

Zlatkovići su se početkom ove školske godine preselili iz Grgurovca u Lebane kako bi dvoje starije dece moglo da ide u školu, jer u Grgorovcu nemaju put do tamošnje škole zbog srušenog mosta preko Jablanice. Njenim i onako velikim problemima, nedavno se pridružio još jedan jer je, kako kaže, oklevetana da je automoblom polomila izlog na lokalu visokog funkcionera u toj varoši.

foto: Printscreen Youtube / juGmedia

„Prete mi da će me tužiti zbog tog izloga, pa se vlasnik pomočnog objekta uplašio da ću izgubiti spor na sudu i da će mu izvršitelji popisati stvari, iako tu nije moja adresa stanovanja, već još uvek u Grgurovcu. Bojim se da ćemo ostati na ulici jer u selo ne možemo, a u Lebanu se teško nalazi stan sa petoro dece“, jada se ova majka.

Ona i suprug su u Grgrovcu napravili novu kuću za svoju mnogoljudnu porodicu nadajući se da će biti sgrađen obećani most, ali pošto obećanje nije ispunjeno, morali su put Lebana, jer bi u protivnom deca zaobilaznim putem morala da pešače 4 kilometra do škole.

TAMARA I BOGDAN SU PEŠAČILI OD BEOGRADA DO NIŠA OGRNUTI JEDNOM ZASTAVOM! Kad čujete šta im je bio CILJ - divićete im se! (FOTO)

„I taj zaobilazni put od naše kuće do prvog asfalta je toliko loš da sam se sa drugim detetom porodila u kolima jer su se zaglavila u blatu“, priča vidno potrešena.

Tvrdi da postoje svedoci koji su videli da je izlog pored njenog podstanarskog kućerka polomio drugi vozač, ali svi svedoci su odustali od svedočenja zbog straha od viskog funkcionera, a policija joj je prilikom ispitivanja rekla da navodno postoji snimak da je ona krivac, mada joj taj snimak nije pokazan.

„Razgovarala sam sa svim komšijama i u prvi mah potvrdili da su videli drugog vozača, a ne mene, kako je polomio izlog. Sada kada su čuli da ću biti tužena za nadoknadu štete, koja inače nije velika, jedan po jedan odustaje. Ostao je još jedan koji je voljan da svedoči u moju korist, ali pitanje je šta će biti kad dođe do suda“, priča ova žena.

Inače, advokati tvrde da se stanodavci sa razlogom plaše i da je to problem sa kojim se svakodnevno suočavaju u praksi.

Poenta je da tamo gde je utuženoj osobi prijavljeno prebivalište, izvršitelji tretiraju kao da su sve pokretne stvari njene. Stvarni vlasnik tih stvari zapravo mora da pred sudom pokrene postupak kako bi se proglasilo da je nedopušteno izvršenje na tačno određenim pokretnim stvarima. Međutim, ogroman je problem što onda stanodavca izvršitelji i zakon onda primoravaju da pokreće jako skup i dukotrajni sudski postupak koji je jako teško dokaziv. Recite mi samo, da li vi čuvate račun od komode koju ste kupili pre 20 godina, na primer?“, objašnjava nam advokatica Jovana Vučković Pejčić.

(Espreso.co.rs / Jugmedia.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.