O njima se ne zna skoro ništa: Da li ste nekad sanjali da postanete krupije? Sad to možete (FOTO)

Donose sreću ili maler

O njima se ne zna skoro ništa: Da li ste nekad sanjali da postanete krupije? Sad to možete (FOTO)

Za obične ljude to je posao iz snova s platom koja omogućava lagodan život, ali da li je baš sve tako?
Objavljeno:

Iako ih zovu delioci ili dileri, najpoznatiji naziv za zanimanje osoblja u kazinima je krupije. Za obične ljude to je posao iz snova, upoznaju se poznati ljudi, služite bogatim biznismenima, a plata omogućava lagodan život.

Međutim, nije baš sve tako. Prema rečima nekih od krupijea, koji su među poznatijima u našoj zemlji, najbitnije stavke kod zaposlenog u ovom poslu su dobra komunikacija s ljudima, znanje stranih jezika i prijatan izgled. - Veština ovog posla može se lako savladati, posebno ukoliko ste vični manipulaciji rukama. Kada krupije dođe na svoje radno mesto, izgleda kao glumac koji stane na pozornicu i predstava može da počne, objašnjavaju iskusni profesionalci.
A plata? Ispostavilo se da ni plata nije astronomska, dok posao iziskuje skoro nadljudske napore. - Kada se ljudima pomene zanimanje krupijea, prva asocijacija je dobra zarada. Istina je, međutim, malo drugačija. Posao krupijea prati stres, radi se noću mada danas ima kazina koji rade 24 sata, pa ne znači da ćete raditi samo noću. Morate uvek da budete odmorni, psihofizički spremni jer posao zahteva disciplinu, poštovanje hijerarhije i iznad svega, koncentraciju, ističe Violeta Milićević, jedan od naših najpoznatijih krupijea.
Za one koji i dalje misle da je to posao iz snova i da ispunjavaju sve potrebne zahteve, postoji i mogućnost da prođu obuku za krupijea. Na sajtu "krupije-obuka.com" ističu da svi oni koji misle da mogu da rade taj posao, treba i da se okušaju u njemu.
- Nedavna istraživanja pokazuju da blizu 32 miliona odraslih osoba svakodnevno učestvuje u nekom vidu kockanja. Uprkos porastu on-line igara na sreću, rad u kazinu je veoma popularan i sve traženiji posao kod nas. Jedini nedostatak je manjak kadrova (krupijea) i ljudi koji koji su voljni i spremni da svoja znanja i iskustva kao krupijei, podele sa početnicima i onima koja ta iskustva tek treba da steknu, navode na ovom sajtu.
Prema rečima posle obuke u školi za krupijea, polaznici će steći nivo znanja, dovoljan da se aplicira za posao krupijea u nekom od kazina u zemlji, kao za sve popularne brodove ili kruzere u inostranstvu.
- Sve je veći broj mladih koji se odlučuju za apliciranje za zaposlenje na brodovima, jer su primanja znatno veća nego u našoj zemlji. Ako ste imali prilike da popričate sa nekim od onih koji su takvu priliku i ostvarili, gotovo će vam svako potvrditi da je na takvim brodovima, najbolji i najplaćeniji posao, upravo posao krupijea. Nikakvo iskustvo u poslu krupijea nije potrebno pre obuke, potrebna je samo želja, poručuju instruktori. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.