MAJA GOJKOVIĆ FIZIČKI IZGURALA POSLANIKE DVERI IZ SKUPŠTINE: Ponosna sam na to! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

nema šale!

MAJA GOJKOVIĆ FIZIČKI IZGURALA POSLANIKE DVERI IZ SKUPŠTINE: Ponosna sam na to! (VIDEO)

- Ja sam ih fizički izgurala iz kancelarije, priča ponosno Maja Gojković...

Objavljeno: 12:09h

Lider Dveri, Boško Obradović je nakon zabrane ulaska u Skupštinu od 20 dana prvo probao da zakuca na vrata predsednice parlamenta Maje Gojković i pita je zašto je udaljen sa sednice, s obzirom na to da s tri opomene, koliko je dobio, po Pravilniku, može samo da mu se oduzme reč, ali je je u tom naumu osujećen od strane skupštinskog obezbeđenja, koje je lidera Dveri, ali i novinare Espresa udaljilo iz hodnika.

Pogledajte video:

INCIDENT U SKUPŠTINI! Boško Obradović pokušao da uđe kod Maje Gojković, OBEZBEĐENJE INTERVENISALO! (VIDEO)

Nakon tog incidenta, Maja Gojković se i oglasila.

- Želim da obavestim javnost da je došlo do napada poslanika poslaničke grupe Dveri u kabinetu predsednika Parlamenta, mene lično i na osoblje koje radi u kabinetu. Dok sam se pripremala za sastanak sa poslanicima senata Italije, nasilno su u moju kancelariju upala tri poslanika Boško Obradovic, Marija Janjušević i Srđan Nogo, tri poslanika koja su na zasedanju dobila kazne, tri opomene i udaljeni su sa sednice. Boško Obradović je uleteo u kancelariju u koju sam sedela, poceo da viče, da vređa zene koje tu rade. Potom su upala druga dva poslanika i pokazali kako izgleda fašisticki način shvatanja parlamentarnog zivota u Srbiji.

foto: Filip Plavčić

Maja Gojković je dodala kako su ih službenici iz obezbeđenja zamolili da napuste kabinet.

- Neću dozvoliti da se napada bilo koja žena ovde. Sama sam uspela svo troje da izbacim iz svoje kancelarije, potpuno sama i ponosna sam na to. Ja sam ih fizički izgurala iz kancelarije, priča ponosno Maja Gojković.

Sa druge strane, Boško Obradović izjavio je danas da nije istina da su on i dvoje njegovih stranačkih kolega napali predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković.

Obradović je novinarima u Skupštini rekao da su oni došli kod predsednice parlamenta u kabinet da joj postave pitanje zbog čega je on isključen sa sednice i kada će Gojković odgovarati za "pljačku" Novog Sada dok je bila gradonačelnica tog grada. "Rekli su nam da Maja Gojković ima sastanak. Ja sam pokucao na vrata, a potom i ušao, videli smo da nema nikakvog sastanka i da je sama i postavio sam joj pitanje zašto sam isključen sa sednice", rekao je Obradović. On tvrdi da nije bilo osnova da bude isključen sa sednice i da mu Gojkovićeva nije izrekla meru isključenja od 20 radnih dana nego da mu je posle izrečene treće opomene rekla da ne može da učestvuje u daljem radu sednice. Prema njegovom navodu, odluka o isključenju sa sednice je doneta tokom vikenda, posle konsultacija sa predsednikom Srbije i liderom naprednjaka Aleksandrom Vučićem.

foto: Filip Plavčić

Obradović je kazao i da je Gojkovićeva "slagala" kada je rekla da su je on, Srdjan Nogo i Marija Janjušević napali te da se sve može videti na video snimku koji su oni napravili, kao i da je Maja Gojković gurala Mariju Janjušević, udarala je u ledja i pokušavala da joj oduzme telefon kojim je snimala. On je odbacio navode predsednice parlamenta da je psovao. "Da li možete mene da zamislite kako psujem. Nikada u životu ne psujem. Ja postavljam pitanja, ona su dosta neugodna po predstavnike vlasti, ali nikada ne psujem", rekao je Obradović. Šef Dveri je ocenio da Gojkovićeva ima zadatak da "ućutka opoziciju" i da im ne dozvoli da govore o sprezi kriminala i korupcije u vrhu SNS jer je, kako je naveo "Vučić drži u fioci zbog krađe Novog Sada, dok je bila gradonačelnik".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.