PREMLAĆIVALI SU ME, pljuvali i govorili da će ROĐENI BRAT DA ME SILUJE! Božica je 322 dana bila ratni zarobljenik u Bosni (VIDEO)
Foto: Espreso

užasi rata

PREMLAĆIVALI SU ME, pljuvali i govorili da će ROĐENI BRAT DA ME SILUJE! Božica je 322 dana bila ratni zarobljenik u Bosni (VIDEO)

Ona je preživela najstrašnije uvrede i maltretiranje

Objavljeno:

Božica Živković Rajilić je Srpkinja koja je bila u zarobljeništvu u ratu u Bosni i Hercegovini 322 dana, gde je pretrpela najstrašnije vrste poniženja, uvrede i maltretiranje.

MENE JE SILOVAO MUSLIMAN, A SIN SE UBIO ZBOG SVEGA ŠTO JE DOŽIVEO S 15 GODINA! Suze Slobodanke Mladić govore o paklu kroz koji je prošla Bosna!(VIDEO)

NUSRETA JE MUSLIMANKA KOJA JE PREŽIVELA PAKAO, JER JE BILA NA STRANI SRBA: Silovali su mene, silovali su i muškarce, sve sam gledala! (VIDEO)

Ona za "Espreso" oktriva detalje iz zatvora, i govori da silovanje nije jedini način maltretiranja koje žena u zarobljeništvu može da doživi.

Poslušajte u videu priču Božice Živković Rajilić:

- Preživela sam torturu od 322 dana. Zarobljena sam 16. juna 1992. a oslobođena 3. maja 1993. godine. Jedina sam Srpkinja koja je navodno bila opasna po bezbednost, a u stvari se radilo o ogromnoj količini mržnje koja je bila neizdrživa. Nažalost, o tome se nije govorilo, o srpskim žrtvama se nije pričalo. Zbog toga smo osnovali Udruženje žena žrtava rata, čija sam ja predsednica - rekla je Živković Rajilić za "Espreso".

foto: Filip Plavčić

Božica Živković Rajilić pretrpela je najstrašnije vrste poniženja.

- To su bile razne uvrede, premlaćivanja, maltretiranja, pljuvanja. Mnogi kada ugledaju ženu misle da je silovanje jedini način maltretiranja žena, neću da grešim dušu, niko me nije silovao, ali sva druga vrsta poniženja su bila prisutna. Vređali su mi porodicu, znali su da je moj brat na ratištu, pa su govorili da će ga iseći, pa da će on doći da me siluje. Tražili su da radim sklekove, da donesem da kuvam kafu koju će oni bacati po meni - rekla je Živković Rajilić, koja je po struci prosvetni radnik.

Ona je zarobljena u srpskom selu, jer je armija BiH zarobila celo srpsko selo u kojem i ona bila. Kaže da ih niko nije slušao, njihovi problemi nisu bili zanimljivi "ni našima", "ni tuđima". Sada postoji Udruženje, počeli su sa 36 članica, a danas ih ima skoro 600, i ovaj broj nije konačan.

(M.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.