ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA NACIONALNOG SAVETA ROMA: Dogovoreni zajednički ciljevi i zadaci (FOTO)
Foto: romskinacionalnisavet.org.rs

NA INICIJATIVU DRŽAVNOG SEKRETARA IVANIŠEVIĆA

ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA NACIONALNOG SAVETA ROMA: Dogovoreni zajednički ciljevi i zadaci (FOTO)

Predsednik Nacionalnog saveta Roma rekao je da je za njega najvažnije da lica romske nacionalnosti koja su završila visoke škole i fakultete, moraju biti zaposlena

Objavljeno:

U kabinetu predsednika Nacionalnog saveta Roma Tefika Ramadanovića, danas je održan sastanak sa Nenadom Ivaniševićem državnim sekretarom u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na čiju je inicijativu održan ovaj sastanak, na kome se između ostalog, govorilo o prestavljanju Stategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja, u 11. gradova i opština širom Srbije.

Nenad Ivanišević i njegovi saradnici govorili su o planovima i aktivnostima koje će Kabinet potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović, zajedno sa Nacionalnim savetom Roma, sprovoditi u narednom periodu. Na prošlo nedeljnom sastanku sa potpredsednicom Vlade Republike Srbije Zoranom Mihajlović, definisani su zajednički ciljevi i zadaci. Vrlo je važno da sve ono što smo tada dogovorili, što pre bude implementirano – istakao je Ivanišević.

foto: romskinacionalnisavet.org.rs

- U prvom planu nam je da zakažemo sastanak sa resornim ministratsvima u vezi zapošljavanja Roma i Romkinja, kao i u vezi obrazovanja romskih učenika i studenata. Što se tiče poseta i obilaska gradova i opština u kojima ćemo zajedno predstaviti Strategiju za socijlano uključivanje Roma i Romkinja, moj predlog je da obiđemo i deo lokalnih samouprava u kojima će biti implementiran projekat adaptacije i izgradnje romskih naselja koji se finansira iz evropskih fondova – dodao je Ivanišević.

Predsednik Nacionalnog saveta Roma Tefik Ramadanović, rekao je da je za njega najvažnije da se lica romske nacionalnosti koja su završila visoke škole i fakultete, moraju biti zaposlena. U proteklom period uspeli smo da obrazujemo veliki broj dece, sada je važno da se oni zaposle kako bi proces integracije romske zajednice bio zavšen na najbolji mogući način. Siguran sam da ćemo zajedničkim radom u tome i uspeti – rekao je Ramadanović.

foto: romskinacionalnisavet.org.rs

U planu je da se potpise protokol o saradnji između Kabineta potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović i Nacionalnog saveta Roma, koji će dodatno osnažiti proces praćenja i implementiranje aktivnosti koje su propisane Strategijom za socijano uključivanje Roma i Romkinja, kao i Akcionog plana – rekao je Duško Jovanović zamenik predsednika Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine.

foto: romskinacionalnisavet.org.rs

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.