Kako je psihijatrijski dosije iz Laze Lazarevića završio u tok-šou emisiji? IZREČENA OPOMENA SLAVICI ĐUKIĆ DEJANOVIĆ!
Foto: Beta / Miloš Miškov

STRAŠNO

Kako je psihijatrijski dosije iz Laze Lazarevića završio u tok-šou emisiji? IZREČENA OPOMENA SLAVICI ĐUKIĆ DEJANOVIĆ!

Prekršajni sud je doneo presudu 20. oktobra

Objavljeno: 25.10.2017. 14:07h
  • 14

Prekršajni sud u Beogradu utvrdio je odgovornost psihijatrijske klinike "Laza Lazarević" i tadašnje direktorke Slavice Đukić Dejanović zbog propusta u radu i javnog objavljivanja medicinske dokumentacije nekadašnjeg direktora "Kurira" Aleksandra Kornica u tok šou emisiji televizije sa nacionalnom frekvencijom, i kaznio ih opomenom.

Kako je objavio poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić na svom Tviter nalogu, Prekršajni sud je doneo presudu 20. oktobra.

"Psihijatrijski dosije A. K. završio u tok-šou emisiji. Odgovornost utvrđena, sankcija.. opomena!! "Srpska priča" o zaštiti podataka o ličnosti", napisao je Šabić na Tviteru.Direktor lista Informer Dragan J. Vučićević je 29. novembra 2015. godine na TV Pink pokazivao je medicinsku dokumentaciju Aleksandra Kornica, dok je ministar zdravlja Zlatibor Lončar u istoj emisiji rekao je da je Kornic ozbiljno bolestan i da ga zloupotrebljavaju.

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić je 30. novembra 2015. godine naložio pokretanje postupka nadzora nad primenom Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" povodom iznošenja podataka o zdravstvenom stanju Kornica u emisiji TV Pink.

Zbog propusta u radu i javnog objavljivanja medicinske dokumentacije 23. decembra iste godine podneo je prekršajnu prijavu protiv te klinike, tadašnje direktorke Slavice Đukić Dejanović, kao i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Šabić je tada ageniji Beta rekao da su zbog istog slučaja podnete i krivične prijave protiv NN lica iz nadležnih institucija.

Kako je tada naveo, tokom nadzora je jasno utvrdjeno da je objavljena medicinska dokumentacija uradjena u klinici "Laza Lazarević" i prosledjena Ministarstvu zdravlja, a potom iz Ministarstva zdravlja prosledjena MUP-u i prikazana u televizijskoj emisiji.

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media