RODITELJI DIŽU KREDITE DA BI DECI UGRADILI SILIKONE! jeziva statistika trese Srbiju!
Foto: Profimedia

JAK UTICAJ STARLETA!

RODITELJI DIŽU KREDITE DA BI DECI UGRADILI SILIKONE! jeziva statistika trese Srbiju!

Sve više učenica završnih razreda srednjih škola od roditelja na poklon dobija silikonske grudi, a podvrgavaju se i drugim estetskim intervencijama

Objavljeno:

Nekada su deca za rođendan dobijala na poklon knjige, patike, rolere, garderobu, nakit... Danas je situacija drugačija, pa roditelji u ispunjavanju hirova svojih mezimaca idu toliko daleko da im za punoletstvo, a neretko i ranije, plaćaju operacije grudi, zadnjice, nosa i ušiju!

Milorad Antić, predsednik Foruma srednjih stručnih škola, objašnjava da je ovakav poklon postao neka vrsta novog modnog trenda.

- To im bude kao neka nagrada za punoletstvo, a roditelji na sve načine žele da udovolje deci, pa čak i pozajmljuju novac za razne estetske operacije. U Beogradu i Novom Sadu je to jako izraženo, u manjim mestima ne toliko. Roditelj vidi da dete nije zadovoljno svojim izgledom, da tuguje i da je depresivno i onda se neki koji nemaju novca zaduže, dignu kredit, samo da mu dete bude srećno - navodi Antić.

SRBIJA POD SNEGOM, HAOS I CRVENI METEOALARM! Sela bez struje, OVDE JE NAJKRITIČNIJE (FOTO) (VIDEO)

Operacija za rođendan!

foto: Zorana Jevtić

Prema njegovim rečima, deca najčešće na poklon dobijaju operaciju grudi, zadnjice i usana.

- Ima i primera kad je neko klempav ili ima veći nos, pa dobije tu vrstu operacije za rođendan. Svuda dominiraju devojke takvog izgleda, posebno starlete, i sve to utiče na vaspitanje mlade osobe koja želi da ih kopira. Uticaj starleta postaje dominantan u nekim školama, a škole postaju kopija rijaliti programa, ali ne u globalu. Mlade devojke dosta kopiraju starlete, naročito žele da imaju grudi, usta i nos kao neke od njih - objašnjava Antić.

Da roditelji zaista časte svoje mezimce silikonima i estetskim operacijama za rođendan, potvrdio je i specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije prof. dr Marijan Novaković.

- Imao sam više takvih primera da roditelji poklanjaju deci neku estetsku operaciju ili ugradnju silikona. Obično za punoletstvo operišu nos i grudi, uši se operišu ranije, a ove dve koje sam naveo su vodeće operacije za taj mlađi uzrast, tako da to nije ništa čudno - ističe dr Novaković.

Samo za punoletne

On objašnjava da za ugradnju silikona i operaciju nosu osoba mora da bude punoletna jer se smatra da je samim tim završen rast i razvoj celog organizma.

- To je osnovni uslov koji pacijent mora da ispuni kada su u pitanju te dve operacije. Ja se mnogo ljutim na kolege koje to urade ranije, jer to ne bi smelo da se radi - ističe dr Novaković.

foto: Shuterstock

Ratko Božović

MAJKE LEČE SVOJE KOMPLEKSE!

Sociolog Ratko Božović objašnjava da je to što roditelji poklanjaju deci silikone za rođendan velika konfuzija u vrednosnom sistemu:

- Medijska stimulacija izgleda na neki način nameće to deci kao vrednosni sistem. Majke, pošto to nisu mogle da učine sebi, sada hoće da daju šansu svojoj deci. Čovek je i previše poverovao da intervencija može zameniti ono što je prirodno. Mislim da mi tu preterujemo i sledimo neke svetske trendove, a u svemu tome smo malograđani.

CENE INTERVENCIJA

- Uvećanje grudi oko 2.500 evra

- Korekcija klempavih ušiju oko 800 evra

- Punjenje usana od 300 evra pa naviše

- Uvećanje zadnjice od 2.500 evra

- Operacija i korekcija nosa od 1.200 do 2.500 evra

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.