DRAMA NA PRIPREMI ZA VOJNU PARADU! Vučić otkrio da je padobranac zamalo NASTRADAO!
Foto: Fonet, Printscreen/ilustracija

to je vojska, a ne manekenski poziv

DRAMA NA PRIPREMI ZA VOJNU PARADU! Vučić otkrio da je padobranac zamalo NASTRADAO!

Predsednik je rekao da je on uspeo da otvori pomoćni padobran i prizemlji se bez posledica

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da dolaskom šest Migova 29 iz Rusije neće biti okončano opremanje vojske i dodao da će biti nastavljeno ulaganje u oružane snage. Nakon svečanosti "Sloboda 2017" na aerodromu Batajnica, Vučić je rekao da su avioni koji su poklonjeni u letnom stanju i da "mogu da lete već danas", iako su u vazduhu prikazani samo Migovi 29 koji su od ranije u sastavu VS.

GRMELO U BATAJNICI: Striži ukrali šou, Rusija predala migove Srbiji! VUČIĆ: Nek živi slobodna Srbija! (VIDEO) (FOTO)

foto: Fonet

On je rekao da će i avioni iz donacije poleteti za nekoliko meseci kada bude obavljena njihova modernizacija, "a sledeće godine svakako". "Mogu da lete i danas i sutra, ali to će da bira vojska a ne vi. Kao ni bilo ko drugi, kao ni ja kao vrhovni komandant", rekao je Vučić na novinarsko pitanje zbog čega migovi nisu leteli danas. On je rekao da će za remont i modernizaciju svih deset aviona tog tipa biti plaćeno oko 180 miliona evra, ali da ne želi da iznosi baš sve detalje o modernizaciji radara i raketa jer je to poverljiva stvar.

EKSKLUZIVNO: Ovo su prvi snimci RUSKIH MIGOVA koji će čuvati Srbiju! (VIDEO) (FOTO)

"Ako nešto treba da bude poverljivo, onda je to poverljivo", rekao je Vučić i naveo da to nije velika suma s obzirom da samo jedan novi moderan avion košta najmanje 45 miliona a ovde je reč o dugoročnom rešavanju pitanja za deset aviona.

foto: Filip Plavčić

Padobranac umalo nastradao? On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je svečanost protekla bez problema i rekao da je na jučerašnjoj probi umalo došlo do incidenta kada se jednom padobrancu nije otvorio padobran. Vučić je rekao da je on uspeo da otvori pomoćni padobran i prizemlji se bez posledica i ukazao da je to "vojska a ne manekenski poziv".

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.