ŠABIĆ ZA ESPRESO: Na mojim vratima su bili policajci, o tome sam obavestio i Rebića!
Foto: Fonet

iako stefanović negira

ŠABIĆ ZA ESPRESO: Na mojim vratima su bili policajci, o tome sam obavestio i Rebića!

Šabiću su rekli da je razlog posete navodna "divlja gradnja" na terasi stana

Objavljeno:

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić napisao je na Tviteru da su na njegovim vratima bili ljudi u policijskim uniformama, na šta mu je ministar policije Nebojša Stefanović odgovorio da "tvrdi da na Šabićevim vratima niko u uniformi nije bio".

Šabić je za "Espreso" rekao da je u subotu veče zadremao i da ga je probudilo zvono na vratima, a kada je otvorio bila je patrola policije.

- Na pitanje šta je razlog posete, rekli su da je reč o divljoj gradnji, o nekakvim nezakonitim građevinskim radovima na mojoj terasi. Rekao sam da je to apsurd, da se i sa ulice može videti da nema nikakvih radova i pozvao ih da uđu, da provere. Nisu to želeli i otišli su. Naglašavam da su se momci ponašali kulturno i korektno. Razume se razlog zbog kojih ih je neko poslao na moja vrata je smešan, jer u državi sa 2 miliona nelegalnih objekata neko traga za nepostojećom divljom gradnjom baš u stanu poverenika za informacije - rekao je Šabić, i dodao da je zato tvitovao tekst u kome je “oglasio” posetu policije, naglasivši da su bili kulturni i korektni ali i zapitavši se - da li ih tako revnosno šalju na stvarnu divlju gradnju.

Prema Šabićevim rečima, sutra ujutro, s obzirom da mu se u zadnje vreme događalo dosta neobičnih stvari, da pretnje i uvrede, kako kaže ne pominje kontaktirao je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem.

- Rekao sam mu za posetu, naglasio da nemam primedbi na ponašanje ali da mi je razlog neverovatan. I zamolio da mi kaže ko su bili ti ljudi, da li njegovi. Posle izvesnog vremena javio se rekao da nisu iz policije i da su verovatno iz komunalne policije. Zamolio sam ga da to proveri ali posle se nismo čuli. Nakon toga oglasio se ministar Stefanović tražeći da se izvinim, propraćen armijom botova sa komentarima da sam lagao i sve izmislio! Danas sam od novinara čuo da im je ministar Stefanović rekao da su to bili komunalni policajci. Moja impresija je bila da su policajci, moje supruge koja ih je videla, takođe. Ali bez obzira da li su jedno ili drugo ponavljam, nemam zamerke na njihovo ponašanje. Zamerke imam na onog ko ih je poslao na apsurdan zadatak. U državi u kojoj se gušimo u divljoj gradnji tragikomično je baviti se izmišljenom divljom gradnjom u mom stanu. Motiv je po svemu sudeći sasvim drugačiji - rekao je Šabić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.