ĐAK MUČKI NAPAO NASTAVNICU u Trgovačkoj školi, kolege protestovale na ulici, NASTAVA OBUSTAVLJENA! (FOTO)
Foto: Espreso.co.rs

hAOS NA ULICI!

ĐAK MUČKI NAPAO NASTAVNICU u Trgovačkoj školi, kolege protestovale na ulici, NASTAVA OBUSTAVLJENA! (FOTO)

Trgovačka škola je danas potpuno obustavila rad, a profesori su nezadovoljni tretmanom

Objavljeno: 13:30h

U Trgovačkoj školi, smeštenoj u samom centru grada, u Hilandarskoj ulici, danas je obustavljena nastava zbog protesta nastavnika jer je njihova koleginica krajem septembra fizički napadnuta od strane učenika.

NE MOGU DA DOČEKAM DA GA VIDIM, ON JE NAŠ! Pitali smo građane Novog Pazara šta očekuju od posete Erdogana (ANKETA)

foto: Espreso.co.rs

Više od 50 ljudi, uglavnom nastavnika ove obrazovne ustanove, nalazi se ispred škole sa transparentima i parolama “Stop nasilju”, “Obrazovanje je budućnost”...

Profesor engleskog jezika, Ivan Staković, zaposlen uTrgovačkoj školi rekao je kako profesori svojim primerom moraju da nauče đake da postanu ljudi, i da je ovo trenutno najbolji način za to.

foto: Espreso.co.rs

- Ja čim vidim roditelje, bude mi jasno ponašanje deteta jer znate sve se nosi iz kuće, objasnio je profesor.

foto: Espreso.co.rs

- U petak 29. septembra naša koleginica je napadnuta sa leđa pred školom u kojoj radi. Ranije tog dana je za učenika, koji je počinilac ovog napada, održan ponovljeni ispit po nalogu Gradske prosvetne inspekcije. Kao i na popravnom ispitu, u avgustovskom roku, učenik nije pokazao ni minimum znanja potreban za pozitivnu ocenu. Kada mu je rečeno da nije položio ispit, reagovao je veoma agresivno. Prvobitno je imao nameru da napadne koleginicu koja je na ispitu bila ispitivač. Kada mu je pravovremenom reakcijom radnika obezbeđenja škole onemogućen napad na nju, otrgao se i istrčao iz škole za koleginicom koja je bila drugi član komisije i iznenada je mučki napao sa leđa. Koleginica srećom nije pretrpela teške povrede, ali je doživela užasan šok i zdravstveno i psihički se još oporavlja - otkrili su nastavnici šta se sve dešavalo tog dana.

Trgovačka škola je danas potpuno obustavila rad.

- Učenici danas nemaju nastavu u učionicama, ali i ovo je velika i važna lekcija za njih. Osećamo potrebu da se ovaj slučaj ne zataška kao mnogi drugi. Nešto mora da se preduzme da bi se sprečili budući ovakvi napadi - poručuju nastavnici.

Protestni skup nastavnika je završen oko 12.40, a saobraćaj u ovom delu grada je normalizovan.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.