PORODICA PETROVIĆ REŠILA STAMBENI PROBLEM: Imaćemo krov nad glavom!
Foto: Filip Plavčić

KRAJ DRAME NA VRAČARU

PORODICA PETROVIĆ REŠILA STAMBENI PROBLEM: Imaćemo krov nad glavom!

Petrović je u pismu prosleđenom medijima izjavila da će njena porodica zahvaljujući pomoći koju su prikupili članovi SNS Vračara imati krov nad glavom narednih godinu dana

Objavljeno:

U svoje ime i ime moje porodice koja je noćas iseljena od strane sudskih izvršitelja iz stana u Njegoševoj 65 zahvaljujem se predsedniku Aleksandru Vučiću i članovima SNS za pomoć koju je dobila moja porodica, izjavila je u pisanoj izjavi Dobrila Petrović, majka Snežane koja je sa dvoje dece iseljena.

MAŠA (5) I BEBA MARKO OSTAJU U SVOM STANU: Drama na Vračaru završena, ali Petrovići i dalje strahuju (VIDEO)

Petrović je u pismu prosleđenom medijima izjavila da će njena porodica zahvaljujući pomoći koju su prikupili članovi SNS Vračara imati krov nad glavom narednih godinu dana.

POZNATI SRPSKI POLITIČAR SA ŽENOM! Iz koliko puta možete da pogodite ko je? (FOTO)

foto: Espreso

Kako kaže agonija njene porodice traje godinama, imaju protiv sebe advokata koji može sve da završi, obilaze državne institucije ali bez pomoći. "Ne znam ni sama koliko sam puta tražila prijem kod bivšeg predsednika opštine Vračar Branimira Kuzmanovića koji nikada nije imao vremena da me primi. Opština je dok je on bio predsednik 2007. godine odbila da se umeša u spor i o tome je obavestila sud i tako nas je ostavila na milost i nemilost surovom advokatu koji može sve u sudu" kaže ona.

foto: Espreso.co.rs

Zahvalila je svim ljudima koji su se sinoć okupili da spreče naše iseljenje ali tu "nije bilo mesto ljudima iz DS Kuzmanoviću i Bogdanu Tatiću, koji nisu htreli da me prime dok su vodili opštinu Vračar" i apostrofirala ih kao krivce za to što je opština 2007. godine odbila dea se umeša u spor i što su ona, njena ćerka Snežana i deca na ulici. "Hvala ljudima koji su za nekoliko sati prikupili pomoć i predsedniku Vučiću koji je to predložio" navodi Dobrila Petrović. Snežana Petrović je sa maloletnom decom sinom i ćerkom i majkom iseljena u prošle noći, stan je zapečaćen, a ona je "žaštićeni stanar" u stanu koji je u restituciji vraćen nekadašnjim vlasnicima.

foto: Espreso

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Vračar prikupio je pomoć za porodicu Petrović koju su danas u Njegoševoj 65 iselili sudski izvršitelji, na osnovu pravosnažne odluke suda po privatnom sporu. "Opštinski odbor SNS Vračar organizovao je danas prikupljanje priloga članova stranke za pomoć Dobrili Petrović, kćerki Snežani i njenoj deci...Prikupljeno je dovoljno sredstava i plaćena je jednogodišnja stanarina za porodicu Petrović koja je tako ponovo dobila krov nad glavom" navedeno je u saopštenju. Kako kažu i time pokazuju da brinu o svakom građaninu i u slučajevima kada država ne može da pomogne.

foto: Espreso.co.rs

U SNS su se osvrnuli i na današnje događaje ispred opštine i protest koji je održan. "Zapanjeni smo današnjim ponašanjem i licemerjem bivših opštinskih čelnika sa Vračara i Ðilasovih saradnika Branimira Kuzmanovića i Bogdana Tatića, koji su protestovali ispred opštine Vračar zloupotrebaljavajući nesreću porodice Petrović" kažu u SNS. Objašnjavaju da je Kuzmanović godinama kao predsednik opštine odbijao da primi na razgovor Dobrilu Petrović, a opština Vračar, je dok ju je on vodio, 2007. godine, odbila njen zahtev da se umeša u sudski spor i tako je ostavila da se sama bori na sudu za svoja prava.

foto: Filip Plavčić

"Tako su Kuzmanović i Tatić, kao i Demokratska stranka, prvo kumovali problemu u kome su se našla porodica Petrović, a potom bez obraza dolaze da protestuju kao da niko ne zna šta su radili" ukazuje se u saopštenju.

Kažu i da je javnost odavno upoznata da je u Gradskoj opštini koju su vodili Kuzmanović i Tatić nestalo 70 stanova i 5354 kvadratnih metara poslovnog prostora.

foto: Filip Plavčić

"SNS je stranka naroda i uvek ćemo biti na strani običnih ljudi spremni da pomognemo. Više od dve hiljade članova naše stranke koji su se u roku od nekoliko sati odazvali da pomognu pokazali su da je tako" naglašava se u saopštenju. Nešto ranije danas oglasila je i Dobrila Petrović koja je zahvalila SNS i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pomoći koju je njena porodica dobila, navela da će godinu dana biti bez briga oko toga gde će stanovati, ali je i apostrofirala Kuzmanovića i Tatića "kao krivce" za iseljenje jer su, kaže 2007. godine odbili da se opština umkeša u sudski proces.

foto: Filip Plavčić

Petrovići su živeli u stanu kao "zaštićeni stanari" a iseljeni su zbog sudske oidluke da se u procesu restitucije stan vrati nekadašnjim vlasnicima.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.