SRBIJU ČEKA KRALJEVSKO VENČANJE: Princ Karađorđević i buduća prinzeca otkrivaju DETALJE SVOJE LJUBAVI!
Foto: Privatna arhiva

royal family

SRBIJU ČEKA KRALJEVSKO VENČANJE: Princ Karađorđević i buduća prinzeca otkrivaju DETALJE SVOJE LJUBAVI!

Gde i kako se upoznao srpski kraljevski par, kakvi su im planovi, zašto se venčavaju u Sabornoj crkvi

Objavljeno:

Srbiju u subotu čeka kraljevsko venčanje! Reč je o prvom venčanju jednog od trojice sinova prestolonaslednika Aleksandra, Filipa i umetnice Danice Marinković, koje će u Sabornoj crkvi venčati patrijarh Irinej.

- Nasa ljubav i veza rodile su se pod romantičnim okolnostima. Upoznali smo se jedne divne jesenje beogradske večeri, prilikom večere organizovane na Kraljevskom Dvoru.Veoma brzo shvatili smo da imamo mnogo toga zajedničkog - priča zaljubljeni par.

foto: Privatna arhiva

- Jedino što nas je razdvajalo od naše želje da budemo zajedno bila je distanca gradova u kojima smo živeli. Svakodnevnom komunikacijom otvarale su se nove teme o kojima smo razgovarali i tako su se povezivala naša interesovanja u oblasti umetnosti, istorije, tradicije literature... Razgovor bi trajao dugo i tu se sasvim prirodno rodila a želja za ponovnim susretom - pričaju oni.

Kako navode, nastavili su se njihovi susreti u Veneciji, Parizu, gde je Danica živela, i ostalim evropskim gradovima.

Porodice su, kažu, odlično prihatile njihovu vezu.

- Danica nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Svojim lepim manirima, obrazovanjem i senzibilitetom očarala je sve članove moje porodice, posebno mog oca Princa Aleksandra i Princezu Katarinu - kaže Filip.

Danica, koja je ćerka poznatog slikara Milana Cileta Marinkovića, kaže da su njeni roditelji Beba i Cile Filipa prihvatili bezrezervno i s mnogo ljubavi.

- Filip izuzetno voli Ciletovu umetnost, zbog čega njegova dela krase naš životni prostor u Londonu - kaže Danica.

Mladenci će poštovati sve srpske svadbene običaje.

- Postovaćemo srpsku tradiciju i posebno se radujemo činu crkvenog venčanja u Sabornoj Crkvi. Očekujemo dosta zvanica prisustvo svetskih i evropskih kraljevskih porodica, gostiju iz zemlje i inostranstva. Bice to dan koji ćemo dugo pamtiti - kažu mladenci.

foto: Privatna arhiva

Tajanstveni medeni mesec

Mladenci nisu hteli da otkriju destinaciju prvog bračnog putovanja, ali su nam kazali da je u pitanju morska obala:

- Danica i ja sa velikim entuzijazmom očekujemo naše svadbeno putovanje na koje ćemo otići ubrzo nakon venčanja. Izabrali smo čarobnu destinaciju na jednoj od predivnih morskih obala, gde će nam čari prirode doneti zasluženi odmor - kaže Filip.

Omaž venčanju Kralja Aleksandra

Do sada su kraljevska venčanja bila u crkvi na Oplencu, a sada u Sabornoj crkvi. Mladenci otkrivaju i zašto.

- Nase poštovanje tradicije i odanost poreklu prirodno su doneli želju da naše venčanje bude omaž venčanju Kralja Aleksandra i Krajice Marije, koji je bio spektakularan događaj širih razmera sa ovih prostora a ujedno i poslednje Kraljevsko venčanje sve do našeg. Venčali su se 6. juna 1922. godine u Sabornoj crkvi u Beogradu, gde je takođe krunisan Kralj Petar I 1909.godine. Saborna Crkva ima istorijski znacaj za kraljevsku porodicu Karađorđević i posebno osećanje ponosa i poštovanja imamo prema tome što ćemo u Sabornoj Crkvi sklopiti brak pred Bogom.

Ko su Filip i Danica

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Filip rođen je u Ferfaksu u Virdžiniji, SAD, 1982. On je brat blizanac Nj.K.V. Kraljevića Aleksandra i drugi u redu nasleđa prestola. Sin je Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra i Njenog Carskog i Kraljevskog Visočanstva Princeze Marije da Glorije od Orleana i Bragance.

Nj.K.V. Princ Filip živeo je u Virdžiniji do 1984. godine. Zajedno sa svojim bratom blizancem Princom Aleksandrom krenuo je u obdanište u Sevilji u Španiji, a zatim u Londonu. Sa osam godina Nj.K.V. Princ Filip je 1990. godine postao učenik jedne od najboljih osnovnih škola u Londonu. Godine 2000. Princ Filip maturirao je na Kraljevskoj Školi u Kanterberiju u Engleskoj, gde je postigao odlične rezultate.

foto: Zorana Jevtić

Princ Filip je diplomirao na Londonskom Univerzitetu (UCL) na odseku za društvene nauke i posle toga je radio za Landsbanki u London Sitiju. Završio je École hôtelière de Lausanne (EHL) u Švajcarskoj i radio u hotelu Ritz u Londonu. Princ Filip je radio za IKOS, renomirani globalni hedž fond, na Kipru. Trenutno radi sa renomiranim globalnim menadžerom za upravljanje aktivima u Londonu. Princ Filip govori engleski, španski i francuski, i nastavlja da uči srpski jezik. Princ Filip je ljubitelj surfinga, snoubordinga, fudbala i vežbanja. Godine 2010. je istrčao Atinski maraton, 2011. Beogradski polu-maraton, a 2014. Londonski maraton.

Interesuju ga slikarstvo, finansijska tržišta, muzika i meteorologija. Pre 5. oktobra 2000. godine posetio je Srbiju i Bosnu. Princ Filip i Kraljevska porodica nastanili su se u Kraljevskom Dvoru u Beogradu 17. jula 2001. godine.

Danica Marinković rođena je u Beogradu 1986. godine. U Parizu živi od 1992. Celokupno školovanje završava u Parizu gde diplomira grafički dizajn na Akademiji primenjenih umetnosti. Takođe paralelno završava studije Slavistike na Univerzitetu Sorbona-Pariz.

U Londonu završava Master studije grafičkog dizajna i vizuelne komunikacije na Chelsea College of Art and Design- University of the Arts of London. Od tada je profesionalno i privatno ostala na relaciji Beograd-Pariz- London.

Poznatija pod umetničkim imenom Dana MAAR, pored osnovne profesije grafičkog dizajna, kreativno se izražava kao kolažista. Ona svoj već prepoznatljiv stil manifestuje kroz kolaže koje stvara, aktivno izlaže samostalno i učestvuje na mnogobrojnim kolektivnim izložbama i salonima čime postaje deo kulturnog miljea Beograda i Pariza.

Danica govori srpski, francuski, engleski i španski jezik.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.