NOVINARSTVO JOŠ NIJE NA DNU, OSTAJE SPREJ PROTIV  MUVA! Olja Bećković BRUTALNO o srpskoj realnosti
Foto: Beta / Miloš Miškov

bez dlake na jeziku!

NOVINARSTVO JOŠ NIJE NA DNU, OSTAJE SPREJ PROTIV MUVA! Olja Bećković BRUTALNO o srpskoj realnosti

Prošlo je tačno tri godine od ukidanja emisije "Utisak nedelje" i Olja je imala komentar na promene koje su se dogodile u ovom periodu na društveno-političkom planu

Objavljeno:

Olja Bećković, autorka emisije "Utisak nedelje", u intervjuu za "Danas" je prokomentarisala trenutno stanje novinarstva u Srbiji.

Bećković je sarkastično rekla da novinarstvo još uvek nije dotaklo dno, jer postoji prostor da se, na primer, umesto što novinare na konferencijama za medije "mlate" rečima, isti prskaju sprejom protiv muva. Novinari lista "Danas" pitali su da li će "Utisak nedelje" ikada ponovo ugledati svetlost dana?

SAMO SU ČEKALI PRILIKU: Iz Vojvodine stiže podrška za Katalonce, osvanuli skandalozni grafiti po Srbiji! (FOTO)

"Bila su neka vremena kada su se obeležavali jubileji postojanja televizijskih emisija, ova vlast je uvela nove običaje. Umesto rođendana obeležavaju se parastosi zabranjenih i ukinutih listova i emisija. Bojim se da će na radost vlasti takve godišnjice postati jedine koje će se brojati".

Prošlo je tačno tri godine od ukidanja emisije "Utisak nedelje" i Olja je imala komentar na promene koje su se dogodile u ovom periodu na društveno-političkom planu.

foto: Fonet

"Procvetalo je sve što je brižljivo negovano i zalivano. Na jednoj strani prostakluk, bahatost i arogancija, a na drugoj strah onih koji bi tome mogli da se suprotstave. Kada pominjem strah ne mislim samo na uplašenost običnog građanina. Mislim na ministre koji više ne smeju na moje SMS pozive za intervju da odgovore čak ni sa 'ne'".

Sa promenom koncepcije i imena televizije B92 u O2 u zaborav je otišao i kultni "Kažiprst" koji je vodila Suzana Trninić.

"Žao mi je što ću mojim odgovorom po ko zna koji put da izazovem revolt, ali verujem da debata između ostalog nema i zato što su urednici i novinari B92 svih ovih godina ostali dosledni u ćutanju i čuvanju tajne o uslovima pod kojima su radili. Nije prirodno očekivati da o ukidanju 'Kažipsta', ostavkama urednika informativnog programa, otpuštanju novinara, ukidanju radija, pa konačno i cele televizije, govore svi osim njih".

Olja Bećković je bila jasna kad su je pitali koga bi pozvala kad bi se večeras emitovao "Utisak nedelje".

"Nedavno me je na ulici zaustavila grupica lekara iz jednog grada u unutrašnjosti i jedan od njih mi je rekao:' Po mom mišljenju povratak 'Utiska nedelje' bi bio prvi znak da je društvo ozdravilo'. Ako je u pravu, onda bi to u isto vreme značilo i da sagovornik koga pominjete vrlo verovatno ne bi bio dostupan za medije, barem na par godina. Ali sada već ulazimo u domen mašte".

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.