Stevan Dojčinović, urednik KRIK-a, tužio Vulinov Pokret socijalista zbog laži o njemu
Foto: Fonet, Dado Đilas, Ilustracija/Espreso.co.rs

rat se nastavlja

Stevan Dojčinović, urednik KRIK-a, tužio Vulinov Pokret socijalista zbog laži o njemu

Saopštenja su osudila sva novinarska udruženja

Objavljeno:

Urednik portala KRIK Stevan Dojčinović tužio Pokret socijalista Aleksandra Vulina zbog "laži koje je Pokret o njemu objavio u nizu saopštenja"

Nakon što je KRIK objavio da ministar odbrane Vulin ne može da dokaže poreklo novca kojim je kupio stan, Vulinov Pokret socijalista izdao je na zvaničnom sajtu brojna saopštenja u kojima pokušava da diskredituje rad urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića.

Vulin ne prestaje da skandalizuje: Novac za stan je mogao da mi da i kum Željko Mitrović!

Dojčinoviću, testiraj se na drogu u MEDICINSKOJ USTANOVI: Novo saopštenje VULINOVE STRANKE je najjače dosad!

VULINOVA STRANKA JE GORA OD INFORMERA! Vuline, objasni odakle ti 200.000 evra, batali to uličarsko pljuvanje!

Osim na zvaničnom sajtu stranke, saopštenja su objavljena i na stranici pokreta na Fejsbuku, na portalu koji propagira aktivnosti ministra Vulina (vulin.rs) i u brojnim dnevnim medijima. "Na ovaj način sve navedeno postalo je dostupno neograničenom broju ljudi - što i jeste bio cilj Vulinovog pokreta - diskreditacija i vređanje Dojčinovića", piše KRIK. Saopštenja su osudila sva novinarska udruženja, opozicione stranke i pojedini članovi vlade.

foto: Espreso.co.rs

Povod za vređanje i pokušaj diskreditacije urednika KRIK-a bila je objava da Vulin ne može da dokaže poreklo novca kojim je kupio stan. Ministar Vulin tvrdio je da je stan platio prodajom nekretnine, a kasnije da je reč o pozajmici od 205.000 evra od suprugine tetke iz Kanade, piše u izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije koji je objavio KRIK. Pošto svoje tvrdnje nije mogao da dokaže, Agencija je izveštaj prosledila Tužilaštvu za organizovani kriminal sumnjajući da je ministar počinio neko krivično delo. Nakon dve godine, tužilaštvo je bez obrazloženja obustavilo postupak. Rekli su samo da nisu utvrdili da je Vulin počinio delo iz njihove nadležnosti i predali predmet Prvom osnovnom tužilaštvu. U Prvom osnovnom tužilaštvu kažu da su proveravali samo da li je ministar Vulin prijavio stan, ali ne i način na koji ga je stekao. I ovo tužilaštvo obustavilo je postupak.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.