MOJE DETE JE UBILA DRŽAVA SRBIJA! Majka Dragana koji se ubio zbog maltretiranja u kladionici progovorila o svemu (VIDEO)
Foto: Printscreen

sramota!

MOJE DETE JE UBILA DRŽAVA SRBIJA! Majka Dragana koji se ubio zbog maltretiranja u kladionici progovorila o svemu (VIDEO)

- Moralo je da se reaguje, imali su snimak - tvrdi nesrećna majka

Objavljeno:

Dragan Milošević, mladi fudbaler kraljevačke Sloge, otišao je 21. novembra 2013. u kladionicu Olimp. Tamo je zlostavljan i prebijen naočigled veće grupe ljudi koja je nemo posmatrala mučenje.

SAVO I PREDRAG SU TUKLI DEČKA (22) KOJI SE OBESIO ZBOG MALTRETIRANJA! Samo da čujete kaznu koju su dobili!

Više od dve godine nakon prebijanja pojavio se snimak sa sigurnosnih kamera. Tužilaštvu u Kraljevu trebalo je skoro tri godine da podigne optužni predlog, a mesec dana nakon prvog suočavanja sa osumnjičenima, Dragan je izvršio samoubistvo. U pokušaju da rasvetli ovaj slučaj, ekipa “Život priča“ se obratila upravo Tužilaštvu i od njih saznala da je ta ekipa zapravo prva koji su im se uopšte i obratili da nešto kažu povodom tog slučaja.

SEĆATE SE DEČAKA KOJI SE OBESIO POŠTO SU GA MUČILI U KLADIONICI? Njegov otac otkriva zbog čega su ga maltretirali! Dragan je po svedočenju svoje majke imao noćne more od prebijanja. Sve više se povlačio u sebe i ćutao. Počeo je da se leči kod psihijatra i u zemlji i inostranstvu. Prestao je da ide u školu i prestao je da igra fudbal. Posle skoro tri godine održano je prvo ročište. 31 mesec nakon prebijanja održano je ročište na kome se pojavio Dragan i osumnjičeni. Nepunih mesec dana nakon suočavanja, Dragan se obesio. Imao je 22 godine. Roditelji za njegovu smrt krive državu jer nije na vreme završila istražne radnje, podigla optužni predlog i završila slučaj.

Majka Dragana Jovićević veruje da je država trebalo da mnogo ranije ceo slučaj privede kraju, posebno jer je imala snimak prebijanja u svojim rukama odmah posle incidenta.

foto: Printscreen

Pisala je na sve adrese ministarstva pravde, predsednika države, predsednika Vlade, ali odgovore nije dobijala. Prema kasnijim izjavama svedoka i jednog osumnjičenog, Dragan Milošević je došao to veče u kladionicu Olimp i prišao stolu za kojim su, pripiti, sedeli osumnjičeni Predrag Milošević i Savo Pavlović. Običan razgovor je prerastao u žučnu raspravu, koja se završila tučom, odnosno napadom na Dragana Miloševića pesnicama i nožem. Osumnjičeni Predrag Milošević je prilikom saslušanja na sudu, naglasio da je bio veoma nervozan jer je gubio novac u kladionici, ali kaže da Dragana nije udario, već da je zamahnuo pesnicama u prazno, kako bi nekako razdvojio Sava Pavlovića i Dragana Miloševića. Očevici kažu da je sam incident trajao oko 10 minuta i iza njega su ostali lom i polupani inventor. Na video snimku napada od te večeri, vidi se da su dvojica muškaraca brutalno udarala Dragana, a da su se svi ostali koji su sedeli sa njima, udaljili od stola kada je počelo iživljavanje. Uprkos video snimku događaja, osumnjičeni nikada nisu privedeni i bili u pritvoru. Godinu dana pre samoubistva, Dragan je otišao u Slovačku da radi i tamo je prvi put pokušao da oduzme sebi život. Igrom slučaja, spasao ga je kolega.

foto: Printscreen

“Kada se vratio u Srbiju i dalje je bio nervozan, isčekivao suđenje, ali optužnica nikako da bude podignuta. To je na njega vršilo veliki pritisak, bojao se, nije noćima spavao”, kaže majka.

Konačno, više od dve i po godine kasnije Osnovno javno tužilaštvo u Kraljevu, 11. jula 2016. podnosi optužni predlog Osnovnom sudu u Kraljevu protiv Sava Pavlovića i Predraga Miloševića zbog postojanja opravdane sumnje da su, svesno, teže remetili javni red i mir, i da su, po prethodno postignutom dogovoru izvršili nasilje prema oštećenom Milošević Draganu u kladionici Olimp. Dok su sedeli zajedno za stolom, najpre ga je Predrag Milošević olovkom zaoštrenom vrhom ubadao u predelu rebara sa leve strane, potom Savo Pavlović uputio pretnju oštećenom “Ubićemo stoku malu, daj da ga zakoljemo“pa su izvadili noževe i Draganu prislonili nož na bradu, a kada je Dragan podigao desnu ruku da se zaštiti, Pavlović ga je uboo u predelu desnog ručnog zgloba, a onda ga i udario u lice, od čega su Draganu otekla oba kapka levog oka. Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu, kao nadležni organ Osnovnog suda u Kraljevu, u maju 2017. imenuje radnu grupu sastavljenu od tri člana - zamenika Apelacionog javnog tužioca, koja je obavila vanrednu kontrolu rada Osnovnog javnog tužilaštva u Kraljevu na predmetu Dragana Miloševića. Komisija je konstatovala da su urađene sve neophodne i zakonom propisane radnje od podizanja krivične prijave neposredno posle incidenta da su dostavljeni svi medicinski nalazi oštećenog, da su izdate naredbe za saslušanje osumnjičenih, da su oni uzeli advokate, da su ročišta odlagana nekoliko puta, zbog sprečenosti branilaca da dođu, ili zbog nedostatka dokaza da su osumnjičeni primili poziv za saslušanje, kao I zbog nedolaska samog oštećenog.

foto: Privatna arhiva

Radna grupa je konstatovala i da u nekoliko navrata Dragan Milošević , kao i svedoci, nisu uredno pozvani da svedoče, zbog čega su saslušanja odlagana. Poverenik za samostalnost tužilaca Goran Ilić rekao je za Život priča da se na slučaju Dragana Miloševića vide sve slabosti našeg pravosudnog sistema I da je sve moglo da bude I brže, da je bilo I procesne opstrukcije, pritisaka, ali da postoje okolnosti zbog kojih nije išlo brže. Dragan Milošević nije doživeo da čuje presudu. Izvršio je samoubistvo u maju ove godine, dva meseca pre nego što je doneta presuda, koja još nije pravosnažna.

(Espreso.co.rs / Prva tv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.