LEKARI OTKRILI TAJNU HILANDARA! Zbog ovoga se monasi nikad ne razboljevaju!
Foto: Printscreen Youtube

bez bolesti!

LEKARI OTKRILI TAJNU HILANDARA! Zbog ovoga se monasi nikad ne razboljevaju!

Hilandarska ambulanta gde je dežurao je vrhunski opremljena, od ultrazvuka, preko oftalmoloških uređaja do apoteke

Objavljeno: 25.11.2017. 14:06h
  • 74

Monasi sem manjih prehlada nemaju težih bolesti, verovali vi ili ne, a evo šta lekar Ivan Popović ima da kaže posle dežurstva na Hilandaru od sedam dana.

NEOČEKIVANI OBRT! Direktor škole u Zemunu zbog kog se podiglo stotine roditelja DAO OSTAVKU!

- Bratstvo manastira izuzetno je zdrava i vitalna populacija. Tome doprinosi i način života koji vode, kao i njihov način ishrane. Tamo nema dijabetesa, svega jedan monah ima hipertenziju i hipertireozu koje su pod terapijom. U skladu sa načinom života koji podrazumeva dosta stajanja, javljaju se tegobe sa proširenim venama i eventualno zglobovima. Jedan od najjačih utisaka mi je menjanje svesti i načina razmišljanja tokom boravka tamo, mislim da svako nakon te posete bude bolji čovek – priča dr Popović.

foto: Filip Plavčić

Hilandarska ambulanta gde je dežurao je vrhunski opremljena, od ultrazvuka, preko oftalmoloških uređaja do apoteke.

– Iako sam čitavog života vernik, imao sam tremu da li ću moći da se uklopim. Ali kad stignete tamo, imate osećaj kao da ste tu već proveli sto godina. Ono što me je oduševilo je njihov način života koji kao da se nije vekovima promenio. Saznanje da i danas može tako da se živi mi je pomoglo u razmišljanju o životu i struci. Sve je smireno, svako ima svoju ulogu, bez žurbe se sve stiže – kaže dr Popović.

foto: SPC

Iguman Metodije posetio bolesnike!

Ubrzo posle Popovićevog povratka, u valjevsku bolnicu je stigao i hilandarski iguman, arhimandrit Metodije, koji je u bolničkom hramu služio liturgiju.

– Posebna čast je što sam obišao bolnicu i ispunio zapovest Gospoda Isusa Hrista koju je on dao u Jevanđelju. On je rekao da kada obiđemo nekog bolesnika, onda on to prima kao da smo samog njega obišli – rekao je on.

(Espreso.rs / Svetlastrana.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media