NEOČEKIVANI OBRT! Direktor škole u Zemunu zbog kog se podiglo stotine roditelja DAO OSTAVKU!
Foto: Printscreen/Facebook/ Aleksandar Plemic

ODE LJUBA

NEOČEKIVANI OBRT! Direktor škole u Zemunu zbog kog se podiglo stotine roditelja DAO OSTAVKU!

Učenici Osnovne škole "Svetozar Miletić" u Zemunu u četvrtak će se vratiti u školu, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Objavljeno:

Kako nezvanično saznajemo, direktor škole Miroljub Mosurović je podneo ostavku na tu funkciju, što nije navedeno u saopštenju Ministarstva.

Kako se navodi, dogovor je postignut na sastanku sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda Slavka Gaka sa bivšim direktorom škole Miroljubom Mosurovićem i roditeljima učenika.

Kako se navodi, večerašnji dogovor postignut je nakon pregovora koji su u školi započeti jutros, a u kojima je učestvovala i pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološokog razvoja Vesna Nedeljković. ”Drago mi je da je postignut dogovor, da se normalizuje rad u ovoj školi, jer je interes dece iznad svega. Oni ne smeju više da izgube nijedan dan. Sve drugo ćemo rešiti za stolom”, rekao je Gak. Nedeljković je poručila da zakoni moraju da se poštuju, da sistem ima svoja pravila i da je zadovoljna što je i bivši direktor Mosurović večeras interes dece stavio na prvo mesto. ”Ministarstvo je sve vreme pregovora insistiralo na očuvanju atmosfere dobrih međuljudskih odnosa u školi, jer je to veoma važno za okruženje u kojem deca uče”, naglasila je Nedeljković, navodi se u saopštenju.

U OŠ "Svetozar Miletić" od 1. septembra nastava se nije normalno odvijala zbog protesta roditelja i zaposlenih koji nisu želeli da prihvate odluku o razrešenju direktora Miroljuba Mosurovića.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.