DRŽAVNIM KOMPANIJAMA I INSTITUCIJAMA ZABRANJENO DA SE OGLAŠAVAJU U KURIRU: Pogledajte dokumenta koji dokazuju finansijski pritisak vlasti
Foto: Stefan Jokić

SRAMOTA

DRŽAVNIM KOMPANIJAMA I INSTITUCIJAMA ZABRANJENO DA SE OGLAŠAVAJU U KURIRU: Pogledajte dokumenta koji dokazuju finansijski pritisak vlasti

Posle neprekidnih napada i pritisaka preko poreske inspekcije, brutalnim napadom i zloupotrebom ovlašćenja izvršne vlasti su pre više od tri meseca, bez ikakvog pravnog osnova blokirani svi računi "Adrija medija grupe"

Objavljeno:

Finansijski pritisak na Kurir i kompaniju Adria media group ne jenjava, a podaci o prihodu koje medijske kuće dobijaju od oglašivača u državnom vlasništvu najjasnije pokazuju svu težinu tog pritiska.

foto: Kurir

Iz priloženih tabela može se videti koliki su bili prihodi lista Kurir od oglasa velikih kompanija i institucija u državnom vlasništvu, u periodu januar-avgust 2017. godine, i koliko su ti prihodi opali od juna ove godine.

foto: Kurir
foto: Kurir

Kurir trpi velike gubitke usled zabrane oglašavanje velikih kompanija i institucija u državnom vlasništvu, dok se u isto vreme, medijima koji podržavaju režim Aleksandra Vučiča omogućava da preko oglašavanja ostvare veliki profit, što se iz priloženih dokumenata može jasno videti.

foto: Kurir
foto: Kurir
foto: Kurir

Podsetimo, posle neprekidnih napada i pritisaka preko poreske inspekcije, brutalnim napadom i zloupotrebom ovlašćenja izvršne vlasti su pre više od tri meseca, bez ikakvog pravnog osnova blokirani svi računi "Adrija medija grupe".

Poreska uprava nije utvrdila nikakvu poresku obavezu AMG, niti je u rešenju o privremenoj meri navela da bilo kakav budući porez može biti utvrđen.

Takođe, Poreska uprava nije navela nijednu okolnost iz koje proizilazi da eventualno utvrđeni porez neće biti plaćen.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.