Nastava u OŠ Svetozar Miletić i dalje u BLOKADI: Umesto rešenja Ministarstvo prosvete poslalo INSPEKCIJU!
Foto: Dragan Kadić

šarčević ne odustaje!

Nastava u OŠ Svetozar Miletić i dalje u BLOKADI: Umesto rešenja Ministarstvo prosvete poslalo INSPEKCIJU!

Roditelji odbijaju da šalju decu u školu sve dok se ne povuče odluka o smeni direktora Miroljuba Mosurovića

Objavljeno: 21:15h

U zemunskoj školi "Svetozar Miletić" nastava je i dalje u blokadi. A umesto rešenja problema, Ministarstvo prosvete je danas poslalo inspekciju. Za N1 kažu da su došli da utvrde da li je škola spremila neophodnu dokumentaciju za rad, ali i da ponude rešenje roditeljima.

Učionice Osnovne škole "Svetozar Miletić" već skoro tri nedelje su prazne. Nastava je u blokadi, jer roditelji odbijaju da šalju decu u školu sve dok se ne povuče odluka o smeni direktora Miroljuba Mosurovića. Resorni ministar od svoje odluke ne odustaje, već je u školu poslao prosvetnu inspekciju.

foto: Printscreen/Facebook/Ne Damo Ljubu

"Prosvetni savetnici utvrđuju da li su doneta akta školska, početak je školske godine, odnosno da li su doneti školski program, godišnji plan rada i sve ostalo, da li postoji raspored časova i obišli su celu školu da vide da li radi, ko radi, tako da će izveštaj već sutra podneti ministru", izjavio je Bogoljub Lazarević, iz Inspekcija Ministarstva prosvete.

Pre izveštaja ministru, inspektori su pokušali da ponude rešenje, ali bezuspešno. Roditelji su za njih imali pitanja - zbog čega nastavno veće nema pravo da izabere direktora, već to odjednom odlučuje ministarstvo? Pošto su bez odgovora ostali, inspektori su iz škole ispraćeni zvižducima.

A prosvetni kadar škole poručuje - ministarstvo nije sposobno da reši problem, pa šalje inspekciju. Nastavnici dodaju da su na radnim mestima svakog dana, a da je školska dokumentacija za rad bila spremna još 1. septembra, kako zakon i nalaže.

foto: Printscreen/Facebook/ Aleksandar Plemic

"Mi smo imali nastavnička veća, od 20. avgusta smo pripremali školsku godinu, apsolutno imamo svu dokumentaciju i sve planove i sve programe ovde i mislim da se to ne radi inspekcijom, to se pošalje ministarstvu ili neko dođe od njih da proveri, a ne inspekcija i ne na ovako upadački način kao što su danas uradili", Milan Ignjatović, nastavnik likovnog.

Roditelji su u svojoj poruci jednoglasni - za N1 kažu da od ministra Mladena Šarčevića traže konstruktivni dijalog, a ne izbegavanje.

"Mi do sada nismo dobili ni K od konstruktivnog dijaloga od strana kojima smo se obratili - od premijerke Ane Brnabić, pa preko ministarstva, dakle, mi ćemo potpisati peticiju za hitan postupak, da bi se ovaj naš slučaj što pre rešio, da bi naša deca što brže krenula u školu", izjavila je Jelena Mitrović, jedan od roditelja u protestu.

Do tada više od 1000 učenika propušta gradivo.

"I još jedna lekcija i još jedan divan primer, kakvo je školstvo u Srbiji, na ovoj školi sada cela Srbija uči i vidi šta se radi", rekao je nastavnik Ignjatović.

(Espreso.co.rs/N1info.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.