BUREK-UDARAC! Ovo je nova igra srpske dece I VEOMA JE OPASNA!
Foto: Pixabay.com

užas!

BUREK-UDARAC! Ovo je nova igra srpske dece I VEOMA JE OPASNA!

Žrtva stoji, a ostali učenici je svom snagom u isto vreme udaraju po leđima, vratu, ramenu i po veni ruke - pravila su nakaradne zabave koju su smislili školarci

Objavljeno:

Vršnjačko nasilje ne jenjava, a da deca postaju sve brutalnija, govori podatak da u poslednje vreme u srpskim školama kruži nova opasna igra „burek-udarac“, javlja "Kurir". Neki udarci zadobijeni u ovoj igri mogu biti čak i smrtonosni.

SAMI ĆETE PIŠATI PO SVOJIM GROBOVIMA, DEBILI! Novi tvit Sergeja Trifunovića, SNS botovi ga uništili! Da je već neko vreme ova „igra“ prisutna u osnovnim i srednjim školama, upozorava Dragana Janković, majka Alekse Jankovića, koji se ubio 2011. zbog vršnjačkog nasilja, a kojoj se javio veliki broj roditelja čija su deca postala žrtve ove brutalne igre.

foto: Pixabay.com

"Igra se zove još i 'burek-igra', a u nekim školama i 'ci cang cu'. Kako su mi neki roditelji objasnili, žrtva stoji, a više njih u isto vreme udara to dete. Zadaju jak udarac u predelu leđa, ramena, pa čak i po veni ruke. Mi smo se nekada igrali zujalica, ali je ovo sada uzelo maha. To je veoma opasno, nisam sigurna da li žrtvu i šutiraju, ali možda ima i toga", objašnjava Jankovićeva za taj list. Jedna od majki koja joj se obratila kaže da je njeno dete, pored modrica i crvenila, trpelo jake bolove. "Strašno je što su dečje igre toliko surove i pune nasilja i sadržaja u kojima je cilj da se što više povredi žrtva. Mislim da vršnjačko nasilje ne jenjava, neke škole jesu preduzele neke mere, ali meni se i dalje javlja mnogo roditelja čija deca trpe neki oblik vršnjačkog nasilja. 'Igra' je nakaradna, surova i strašna", zaključuje Jankovićeva. Doktorka opšte prakse Nevenka Dimitrijević kaže da ova opasna igra može dovesti do ozbiljnijih povreda. "Najosetljivija je kičma i to kod njih može da ima dalekosežne posledice. Teoretski, ako dobije udarac u neki deo vrata, recimo u predelu grkljana, može da ostane bez vazduha, a neki udarac tu blizu može da izazove i trenutnu smrt", upozorava ona.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.