PRIMALA JE POKLONE I MITO DA NE BI RADILA SVOJ POSAO: Uhapšena inspektorka i bivša direktorka Doma srednjoškolaca!
Foto: Kurir.rs

kriminal u nišu

PRIMALA JE POKLONE I MITO DA NE BI RADILA SVOJ POSAO: Uhapšena inspektorka i bivša direktorka Doma srednjoškolaca!

Zbog “opasnosti da bi mogla da utiče na svedoke”, kako kaže portparol Osnovnog suda u Nišu Iva Popović, osumnjičena će u pritvoru provesti najviše 30 dana

Objavljeno:

Zbog sumnje da je tražila poklone da ne bi kontrolisala pojedine niške privatnike, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu, uhapšena je poreska inspektorka iz Niša. Novinari Južnih vesti saznaju da se radi o Sandri Popović, koja je jedan period provela u fotelji direktora Doma učenika srednjih škola.

Krivična prijava protiv osumnjičene, kaže portparol Višeg javnog tužilaštva Vladimir Stanojević, podneta je zbog sumnje da je u više navrata tražila i dobila poklone da ne bi izvršila poresku inspekciju.

AMPUTIRAN MU VRH NOSA! Psi lutalice u Ubu rastrgli čoveka!

- Višem javnom tužilaštvu policija je podnela krivičnu prijavu osumnjičene S. P, zbog sumnje da je izvršila krivično delo produženo primanje mita. U njenom slučaju, radi se o tome da je u svojstvu poreskog inspektora, zahtevala i primila poklone, kako ne bi izvršila poresku kontrolu prema nekoliko prodajnih objekata - rekao je Stanojević.

foto: Printscreen/N1

Inače, zbog “opasnosti da bi mogla da utiče na svedoke”, kako kaže portparol Osnovnog suda u Nišu Iva Popović, osumnjičena će u pritvoru provesti najviše 30 dana.

- Ona je već pritvorena - dodala je Popovićeva.

Smenjena sa mesta direktora nakon samoubistva vaspitačice

Sandra Popović je imenovana za v. d. direktora Doma učenika srednjih škola u Nišu krajem februara 2015. godine. Iste godine, vaspitačica Tatjana Lužanin optužila je Popovićevu da joj je pretila, pa čak i pretukla. Ona je podnela i krivičnu prijavu protiv Popovićeve, dok je ubrzo stigla "kontra-prijava" u kojoj je direktorka vaspitačicu optužila da je pretila ubistvom njoj i njenoj deci.

foto: Printscreen/N1

Vaspitačica Lužanin se nekoliko dana nakon toga ubila.

Nakon ovog incidenta, Upravni odbor Doma učenika srednjih škola u Nišu predložio je Ministarstvu prosvete smenu Popovićeve i imenovanje v. d. direktora.

Popovićeva je smenjena početkom februara 2016. godine.

(Espreso.co.rs / Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.