RODITELJI, DECU ĆETE SAMI MOĆI DA TESTIRATE NA DROGU! Nove metode stigle u Srbiju, evo o čemu je reč!
Foto: AP

ODLIČNO

RODITELJI, DECU ĆETE SAMI MOĆI DA TESTIRATE NA DROGU! Nove metode stigle u Srbiju, evo o čemu je reč!

Roditeljima novosadskih đaka uskoro će biti podeljeni testovi na više vrsta droga kojima će moći da testiraju svoju decu

Objavljeno:

Načelnica novosadske Uprave za obrazovanje Lidija Tomaš potvrdila je da je grad opredelio sredstva za kupovinu testova na narkotike i kazala da je u toku usvajanje finansijskih planova.

- U narednih petnaestak dana testovi će biti nabavljeni, a saveti roditelja podeliće ih roditeljima. Oni će kod kuće moći da testiraju decu i da o rezultatima, ako žele, obaveste škole - rekla je Tomaševa pred početak sednice Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama.

UJAK MI SE 1999. GODINE VRATIO U KNIN: Ono što su mu Hrvati uradili NIJE MOGAO NI DA SANJA

Kako je ranije najavljeno, testove će dobiti roditelja sedmaka i osmaka, kao i roditelji srednjoškolaca, a biće ih nabavljeno 25.000.

Na sednici Koordinacionog tela predstavljeni su rezultati rada policije u prethodnoj školskoj godini. Broj krivičnih dela izvršenih u školama ili u njihovom okruženju u Južnobačkom okrugu smanjen je za 14 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

- U strukturi krivičnih dela najviše je imovinskih, kao što su krađe i teške krađe, dok je broj otkrivenih prekršaja smanjen gotovo za polovinu - rekao je glavni policijski inspektor Dejan Drobnjak, koji je član koordinacionog tela.

Protekle školske godine izvedeno je devet akcija „Školarac“, a akcije će prema Drobnjakovim rečima, biti nastavljene i ove godine.

Policija ove godine počinje projekat „Osnovi bezbednosti dece“ koji će se sprovoditi u osnovnim školama, a školarcima će biti organizovana predavanja na temu bezbednosti u saobraćaju, nasilja, trgovine ljudima, zaštiti na društvenim mrežama i drugim temama.

Tokom prošle godine policija u Južnobačkom okrugu održala je 483 predavanja na kojima je bilo prisutno skoro 10.000 učenika.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.