DA LI JE ACA LUKAS DOBIO ADEKVATNU KAZNU? Pitali smo advokata i predstavnicu Sigurne kuće - evo šta su nam rekli!
Foto: Dragan Kadić, Dragana Udovičić, Zorana Jevtić

zakon isti za sve?

DA LI JE ACA LUKAS DOBIO ADEKVATNU KAZNU? Pitali smo advokata i predstavnicu Sigurne kuće - evo šta su nam rekli!

To što je on poznata ličnost ne sme da utiče na slučaj, zakon mora biti isti za sve, pa tako moraju i oni da snose odgovornost kao i svako drugi - rekla je koordinatorka sigurne kuće

Objavljeno: 14:04h

Aca Lukas je potpisao sporazum o priznanju krivice za nasilje u porodici zbog napada na suprugu Sonju, za šta će biti osuđen na deset meseci uslovnog zatvora sa rokom provere od tri godine i 18 meseci zabrane prilaska Sonji Vuksanović.

foto: Zorana Jevtić

Pevač je izjavio da se na ovaj postupak odlučio zbog deteta, a da svoju bivšu suprugu Sonju "više ne poznaje", i da mu je jedino žao što nije dobio doživotnu zabranu prilaska.

Pitao sam ih šta da priznam jer je klasična nameštaljka. Jednostavno sam zbog tog maloletnog deteta koje ne treba da trpi sve to, prelomio u svojoj glavi i rekao: "Dobro. Može. Priznaću. Osudite me na to uslovno" - izjavio je pevač.

On kaže da shvata da je takav zakon, i da kada te neko prijavi za nasilje moraš da ideš u istragu mesec dana, a on za to nema vremena.

Odustao je i od namere da na konferenciji za štampu iznese sve što ima, i shvata da bi to bilo iz besa (jer bi imao svašta da iznese o svojoj bivšoj ženi), a on ne želi da to sutra gleda njegova ćerka na internetu. Sve bi to bilo suviše mučno (u svojoj izjavi je aludirao na to da se Sonja bavi prostitucijom).

foto: Dragana Udovičić

Pitali smo Vesnu Stanojević, koordinatorku Sigurne kuće, kakvu sliku šalju javnosti ovakvi slučajevi gde zbog nasilja javne ličnosti dobijaju blaže kazne i na kraju ne završe u zatvoru:

foto: Petar Lazović

- Gledala sam sinoć na televiziji kada je pričao o tome, izjave su mu kontradiktorne, sa jedne strane je priznao šta je uradio, a sa druge kaže da nikada u životu ne bi udario ženu. Samo oni znaju šta je istina.

Kazna je adekvatna jer je pitanje - da li je to uradio.

To što je on poznata ličnost ne sme da utiče na slučaj, zakon mora biti isti za sve, pa tako moraju i oni da snose odgovornost kao i svako drugi. Ovde je situacija malo drugačija jer je on veoma popularan i njega će obožavatelji podržati i stati uz njega - obajsnila je.

Nisam za to da se toliko priča u javnosti o detaljima kako je izvršeno nasilje, ali ljudi vole da se bave tuđim životima, pa im je sve ovo toliko interesantno.

Koordinatorka Sigurne ženske kuće kaže da ne zna ni za jedan slučaj koji je rešen ovom brzinom, sudska procedura je bila filmski brza, što nije karakteristično za naše pravosuđe. Moguće da je zbog toga što je on javna ličnost - rekla nam je Vesna.

Pitali smo advokata Gorana Petronijevića za mišljenje o ovom slučaju i da li kazna adekvatna:

- Ne postoje dva ista slučaja. Sudija mora da ima pred sobom zakon i činjenično stanje da bi doneo sud. Iz procesa mora da se isključi činjenica da je neko javna ličnost i to ne sme da utiče na presudu.

Morao bih da se detaljno upoznam sa slučajem da bih znao kolika je kazna dovoljna - rekao nam je on.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.