HIT U VRANJU! Đaci završili u KAFANI umesto u klupama
Foto: Printscreen

ko je odgovoran?!

HIT U VRANJU! Đaci završili u KAFANI umesto u klupama

To mora da se reši na relaciji između Ministarstva prosvete i lokalne samouprave

Objavljeno: 05.09.2017. 10:18h
  • 7

U Krivoj Feji kod Vranja učenici OŠ "Kralj Petar Prvi Oslobodilac", umesto u školske klupe, završili u bašti obližnjeg kafića. Prosvetni savetnik Odeljenja za obrazovanje u Vranju Jovica Stevanović kaže da je razlog taj što nova školska zgrada koja se gradi od 2015. još uvek nije završena.

U školi kažu da su razredne starešine bile u obavezi da na vreme obaveste roditelje da školska godina neće početi 1. septembra. U ovom trenutku je teško reći kada će. Radnici u školi kažu da oni ne odlučuju o tome.

"To mora da se reši na relaciji između Ministarstva prosvete i lokalne samouprave", kažu u školi i dodaju da za sada nemaju nikakvo obaveštenje.

Direktor škole čije je sedište u selu Korbevac, a istureno odeljenje u Krivoj Feji, Ivan Stošić nije želeo da kaže zbog čega nije počela školska godina.

Pre pet godina je srušena stara škola i oko 40 učenika je nastavu pohađalo u zgradi rudnika Grot. U novu školu u Krivoj Feji koja pripada gradskoj opštini Vranjska Banja investirano je 450.000 evra. Evropska investiciona banka je obezbedila 70 odsto novca, a ostalo grad Vranje.

(Espreso.rs / Kurir.rs/Vesti-online/LJ.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media