Poštovani sugrađani, VODA NIJE ZA PIĆE! Ovaj grad još čeka na rešenje ogromnog problema
Foto: Youtube printscreen

21.vek?

Poštovani sugrađani, VODA NIJE ZA PIĆE! Ovaj grad još čeka na rešenje ogromnog problema

Vidanovićea naglašava da se građanima preporučuje da za piće koriste vodu iz dve gradske cisterne čija je voda dohlorisana u Zavodu ili da kupuiju flašinu stonu vodu u prodavnicama

Objavljeno:

Preporuka Zavoda za javno zdravlje u Pirotu od 1. septembra da se voda iz gradskog vodovoda u Pirotu ne koristi za piće jer je mikrobiološki neispravna ostaje i dalje, a konačni rezultati novih uzoraka vode uzetih iz gradske mreže u subotu u danas očekuju se u sredu.

Specijalista higijene u Zavodu za javno zdravlje dr Tatjana Vidanović rekla je za JUgmedia da će sutra imati rezultate na streptokoke fekalnog porekla a u sredu rezultate na bakterije sulfitoredukujuće klostridije.

“Tek tada ćemo moći da kažemo da li je voda u gradskom vodovodu ispravna za piće ili ne”, rekla je Vidanovićeva.

Vidanovićea naglašava da se građanima preporučuje da za piće koriste vodu iz dve gradske cisterne čija je voda dohlorisana u Zavodu ili da kupuiju flašinu stonu vodu u prodavnicama.

“Voda dakle iz gradskog vodovoda i dalje nije za piće ali posle prokuvanja može da se koristi za pripremu hrane, da se koristi kao tehnička voda i za održavanje lične higijene”, rekla je Vidanovićeva.

(Espreso.co.rs / Jugmedija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.