Šešelj nije hteo da piše olovkom,  Mrka pevao Titu, a šta mislite kako je bilo BABIĆU PRVOG DANA ŠKOLE! (FOTO)
Foto: Fonet, Dragana Udovičić, Marina Lopičić

urnebesno

Šešelj nije hteo da piše olovkom, Mrka pevao Titu, a šta mislite kako je bilo BABIĆU PRVOG DANA ŠKOLE! (FOTO)

Prva učiteljica mi se zvala Mara Petrović. Bila je divna žena koja je moje odeljenje vodila sve četiri godine, priseća se Babić

Objavljeno:

Danas je 1. septembar, prvi školski dan, a političari koji sada sede u skupštinskim klupama prisetili su se kako je izgledao njihov polazak u školu.

Šešelj bio u eksperimentalnom odeljenju!

Lider Radikala Vojislav Šešelj nije zaboravio kako je izledao njegov prvi školski dan, kako mu se zvala učiteljica ni to ko ga je 1. septembra ispratio u školu.

- Bio je lep i sunčan dan – seća se Šešelj i nastavlja:

foto: Filip Plavčić

- U školu me je dovela majka i odmah otišla kući. Nije bilo potrebe da ostaje jer je sa mnom bilo mnogo dece iz komšiluka, mojih vršnjaka, tako da sam kasnije sam dolazio, više me nije dovodila. Učiteljica mu je bila Dušanka Stanarević, samo te prve godine, a kasnije je otišla u penziju. Nikada je više nije video.

- Bio sam u eksperimentalnom odeljenju, što znači da nismo imali grafitnu olovku uopšte, odmah smo pisali sa hemijskom olovkom i naliv perom. To, tzv. eksperimentalno odeljenje je imalo još nekih eksperimenata kojih se ne sećam. Sve u svemu bio sam srećan, voleo sam da idem u školu – priseća se Šešelj.

foto: Dragana Udovičić

Mrka pevao Titu i voleo književnost

Sa radošću se svog prvog školskog dana seća i Milutin Mrkonjić koji je išao u školu kod Cvetnog trga, koja je sada Treća gimnazija.

- Škola broj 8, pionirske marame... Pevali smo drugu Titu, a učiteljica je bila jedna divna dama Bisenija Kožetinac – priča Mrkonjić.

foto: Petar Lazović

Oduvek je kako kaže voleo književnost i srpski jezik, te je bio srećan zbog polaska u školu.

- Ja sam godinu dana ranije pošao u školu. Bio malo viši od ostalih dečaka, a bio sam i nestašan, pa su me majka i otac ranije upisali u školu. Taj raniji polazak se kasnije isplatio, bio sam uvek među najmlađima, a sada sam ovde najstariji u partiji. Ipak, više sam voleo kada sam bio najmlađi, to je bilo najlepše vreme, i uvek sam godinu dana bio ispred svojih vršnjaka – govori poslanik Socijalističke partije Srbije.

Babić obožavao matematiku

Bivši poslanik SNS Zoran Babić kaže da je prošlo mnogo vremena od 1. septembra kada je on krenuo u školu, da se ne seća tog osećaja ali da su mu u sećanju ostali drugovi sa kojima se čuje i dan danas.

foto: Fonet

- To je bilo 1978. godine i prošlo je mnogo vremena da bih se sećao svog uzbuđenja zbog prvog školskog dana, ali se sećam svih drugara sa kojima sam bio, sa kojima sam u kontaktu i sa kojima se družim i dan danas. Prva učiteljica mi se zvala Mara Petrović. Bila je divna žena koja je moje odeljenje vodila sve četiri godine - kaže nam Babić.

- Sećam se da sam zajedno sa Milanom bio najviši u odeljenju, da sam zajedno sa Jelenom Radović bio najbolji u odeljenju - kaže Babić i dodaje da je voleo da ide u školu:

- Moram da kažem da sam najviše sam voleo matematiku, iako ovom izjavom rizikujem da će me sada prozvati bubalicom, a najmanje sam voleo i najteže mi je išao francuski jezik – završava Babić.

(Espreso.co.rs/ Izvor: srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.