7 RAZLOGA ZBOG KOJIH NE ŽELIM SVOJU VELIKU SRPSKU PRAVOSLAVNU SVADBU! Pismo devoke koje će podeliti Srbe
Foto: Youtube printscreen

cirkus u najavi

7 RAZLOGA ZBOG KOJIH NE ŽELIM SVOJU VELIKU SRPSKU PRAVOSLAVNU SVADBU! Pismo devoke koje će podeliti Srbe

Ovo je pismo jedne Srpkinje koja ima dobre razloge da vas odvrati od klišea, velike fešte od najčarobnijeg dana u životu....

Objavljeno:

Da se razumemo unapred, nisam neka tamo "sektašica" i istripovana riba.

Odrastala sam normalno, naučena osnovnim porodičnim vrednostima. "Lepo vaspitano dete".

Ipak, ne želim veliku srpsku pravoslavnu svadbu.

Ne želim, brate, sebi taj cirkus. I imam više dobrih razloga za to.

Samo da napomenem da sam nekad bila "normalno" dete. Maštala sam o princu i venčanju iz snova. Vukla sam po kući zavesu iščupanu sa garnišle i s njom na glavi po 1.000 puta izgovarala svoje sudbonsno da!

Maštala, pa se predomislila...Zašto?

foto: Pixabay.com

Da počnemo od organizacije "fešte veka".

1. Koga zvati, a koga ne?

Je.eš ti tu familiju ako se u njoj neki od članova bar jednom nisu pobili. Jer, nije krvno srodstvo ako u familiji nemaš nekoga ko ne priča sa onim rođakom zbog placa, imanja, krave!

Nedavno otkrih da mlada i mladoženja određuju gde ko sedi. Tabla bensedina samo da smestim mladoženjinu i moju familiju tako da ne bude krvi do kolena posle prvog plesa. Realno.

2. Crkva, ne daj Bože!

foto: Profimedia

Ja nekrštena, on lud! Krstio čovek drugara, plakao od smeha usred crkve. Mislim, nisu svi za to. Jednostavno nismo dovoljno bogougodni.

3. Prvi ples

Bez pesme "Lutko" od SARS svadbu ne priznajem. Ali, brate blam. U centru hola dva bota plešu. Ako nije bilo priprema za to, velike su šanse da će nas po tome upamtiti.

4. Štekare

Mesto u bilo kom restoranu za osobu na proslavama venčanja je 30-45 evra, u proseku. I onda se, naravno, nađe neka štekara koja baš na meni hoće da "ućari". Pa kao pametno odigra, pa mi umesto koverte od jedno 50 evra donese čaše od 300 dinara, a na'ranio i napojio celu familiju, pa još u džepove trpa! E pa to je da čovek odlepi!

5. Poljupci

Posle svadbe velike su šanse za herpes. Jer, 200 gostiju na svadbi, svako će oboje poljubiti na ulazu, pred slikanje, na kraju, i još jednom usput. Znači 800 poljubaca. Jel' to samo meni odvratno?

6. Pričicaaaaa

Lepe uspomene, ali mukrotrpan pos'o ako mene neko pita. Nedavno na jednoj svadbi formirala se kolona ljudi, čekali u redu da se slikaju s mladencima. Ona sa stomakom do zuba (a bogami i on) sat i po vremena su se slikali sa ljudima.

Ok, kome treba ovo još?

7. Brkate babe i musave tetke

Da se podsetimo onih poljubaca. Od višečlane familije velike su šanse da imate bar jednu brkatu babu! Priznajte!

I onda, poljupci s takvima traju kao večnost. Ako vam se bar tako nešto ne zalomi, onda će tu biti neka musava tetka bez zuba, koja se maločas uništila masnom svinjetinom i slasnom tortom.

Možda preterujem, ali realno, u barem jednoj od svih ovih stavki ste pronašli sebe.

Rekoh, maštala sam o nekom venčanju, lepom romantičnom danu. Međutim, život koji šiba svakog dana, ludi ljudi oko mene, i sve svadbe na kojima sam bila su me preobratili.

Ipak je to samo vaš dan.....

A i, ko kaže da ne mogu za svoj gušt obući tu magičnu haljinu, pa makar na jedan sasvim običan dan...

foto: Printscreen

(S. Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.