Mihailo ne može da upiše školu o kojoj sanja jer boluje od AUTIZMA! A ovo je JEDINI PREDLOG KOJI JE DALO MINISTARSTVO!
Foto: Niške vesti

zašto šikaniraju dečaka?

Mihailo ne može da upiše školu o kojoj sanja jer boluje od AUTIZMA! A ovo je JEDINI PREDLOG KOJI JE DALO MINISTARSTVO!

Ne postoji način da dete sa autizmom upiše Umetničku školu bez prijemnog. Samim tim što je Mihailo Veselinović propustio polaganje prijemnog – gotovo je nemoguće da pohađa istu školu – ovako je ukratko Srđan Veselinović, otac dečaka, opisao zaključak sastanka sa predstavnicima Ministarstva prosvete

Objavljeno:

Priča o talentovanom dečaku sa autizmom čiji je san da upiše Umetničku školu prethodnih nedelja odjekivala je medijima u Srbiji. Roditelji su dogovorili sastanak sa predstavnicima Ministarstva prosvete, koji se, međutim, nije završio kako su očekivali.

Predložili drugu školu godinu dana, a onda prebačaj u Umetničku… S tim što to nije ta škola, taj smer, zanimanje koje njega interesuje, deca sa kojom bi trebalo da provede četiri godine… Ovako, škola u kojoj bi bio ne bi obraćala takvu pažnju na dete koje je formalno tu, a sa druge strane, pojavio bi se kao uljez u drugoj godini u umetničkoj. Ne polazi od početka sa tom decom. Doživeće ga kao stranca, pored njegove različitosti, koja je evidentna...“, objašnjava Srđan Veselinović.

Ovo je, dodaje on, jedini predlog koji su dobili. Ministarsvo, kaže, isključuje mogućnost ponavljanja prijemnog ispita. Ipak, Srđan je dobio poziv na razgovor iz Kabineta predsednika Srbije, i nada se da će ovaj sastanak nešto promeniti. Celokupna situacija je Mihailovoj porodici teško pala, naglašava on.

Ostatak teksta čitajte na Niškevesti.rs

(Espreso.co.rs / niskevesti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.