NOVA PONUDA ZA RADNIKE GOŠE: Po 30.000 dinara, pa da se vrate na posao
Foto: Filip Plavčić

čeka se odluka

NOVA PONUDA ZA RADNIKE GOŠE: Po 30.000 dinara, pa da se vrate na posao

Dug za neisplaćene zarade za vlasništva slovačke firme tokom godina je dostigao između 600.000 i 700.000 dinara po radniku

Objavljeno:

Štrajkači Fabrike šinskih vozila "Goša" i ovog utorka su ponovo bili u Beogradu i, za razliku od ranijih boravaka, imali konkretnu ponudu.

Plan je da radnici do kraja nedelje dobiju po 30.000 dinara, i još toliko za narednih sedam dana ako počnu da rade.

Ovaj novac bio bi iz kredita Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza Republike Srbije, s tom namenom: za isplatu radnika, jer u "Goši", među ostalim, trenutno stoji i ugovoren posao za Iranske železnice.

foto: Filip Plavčić

- Izneću u sredu ujutro radnicima ovaj predlog pa ćemo videti šta će odlučiti.

Trebalo bi kada prodamo vagone i mi da naplatimo svoj dug. Dosta se promenila priča i ministra Kneževića u odnosu na prethodno viđenje, ostaje i da se sa vlasnikom dogovore oko reprograma duga, da ne bi došli u situaciju da on otera fabriku u stečaj, jer šta smo onda uradili? Preneću sve radnicima, šta oni odluče to će biti to - poručuje Milan Vujičić predsednik štrajkačkog odbora.

Koliko on zna, kaže, vrednost posla za Iran je oko 400.000 evra, a vagoni i postolja koja su završena i stoje u fabrici su još oko tri, tri i po miliona evra.

- S tim novcem mogli bi da se namire svi dugovi prema radnicima, i još da ostane - kaže Vujičić.

foto: Espreso

Sada se čeka odgovor kiparske firme, na ovaj novi momenat u pregovorima, one koja je od slovačke kompanije ŽOS iz Trnave kupila palanačku fabriku kada je počeo štrajk.

Štrajk u "Goši" počeo je 28. marta, od 15. maja radnici nisu dobili ni dinara. Dug za neisplaćene zarade za vlasništva slovačke firme tokom godina je dostigao između 600.000 i 700.000 dinara po radniku.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.