Možete li da verujete? Ove stanove dobijete za 830 evra u Njujorku i Parizu, a ove u Beogradu i Splitu za iste pare! (FOTO)
Foto: Printscreen/Cityeexpert.rs/Buzzfeed.com

ima svega

Možete li da verujete? Ove stanove dobijete za 830 evra u Njujorku i Parizu, a ove u Beogradu i Splitu za iste pare! (FOTO)

Prilikom određivanja cene mesečne stanarine reklo bi se da je presudan životni standard u određenoj zemlji

Objavljeno:

Da cena iznajmljivanja stana zavisi najviše od grada, ali i države u kojoj ga iznajmljujete, znaju svi oni koji su bili u potrazi za stanom u nekoliko različitih delova sveta. Međutim, bitne su i njegove karakteristike, poput kvadrature, opremljenosti, luksuza, ali reklo bi se da je presudan - životni standard u određenoj zemlji.

BuzzFeed je istraživao kakav to stan možete pronaći za 1.000 dolara (830 evra) mesečno. Među navedenim gradovima nalaze se Pariz, Firenca, Tokijo, Njujork, Split, Dubai i mnogi drugi. Mi smo dodali i nekoliko stanova u Beogradu za koje stanarina na mesečnom nivou iznosi 1.000 evra.

Firenca, Italija (945 dolara - 800 evra)

Za ovaj novac u Firenci možete iznajmiti dvosoban stan, koji je namenjen uglavnom studentima. Njegova glavna prednost je što je udaljen 15 minuta od centra grada.

foto: Printscreen/property-italy.immobiliare.it

Beograd, Srbija (1.000 evra)

Na Novom Beogradu, možete iznajmiti troiposoban stan od 100 kvadrata, koji ima sve što je neophodno.

foto: Printscreen/Cityexpert.rs

Bruklin, Njujork (1.000 dolara - 830 evra)

Ukoliko želite da živite u Njujorku, moraćete da se prilagodite skromnom načinu života, jer luksuz ovde i te kako košta! Međutim, za 830 evra možete iznajmiti garsonjeru u naselju Bušvik. Doduše, nećete imati jednu od osnovnih prostorija - kuhinju.

foto: Printscreen/streeteasy.com

Beograd, Srbija (1.000 evra)

U ulici Kralja Petra na Dorćolu, nalazi se dvosoban stan od 80 kvadrata. Izuzetno je lep, jedan deo opremljen je u klasičnom stilu, dok je dnevna soba modernog tipa sa kožnim nameštajem.

foto: Printscreen/Halo oglasi.rs

Tokio, Japan (975 dolara - 810 evra)

U Shinjuku za ovaj novac možete iznajmiti garsonjeru. Ona je loše opremljena i nedostaje joj mnogo stvari. Ipak , u kupatilu ima kadu, koja je toliko mala da u nju retko ko može da stane.

foto: Printscreen/realestate.co.jp

Split, Hrvatska (1025 dolara - 899 evra)

Lepo opremljen, dvosoban stanu Splitu poseban je pre svega zbog pogleda na Jadransko more, pa i ne čudi njegova cena. Takođe, u zgradi se nalazi đakuzi i trambolina.

foto: Printscreen/ongtermlettings.com

Beograd, Srbija (1.000 evra)

Za ovaj novac, na Vračaru, jednoj od najpopularnijih opština u glavnom gradu, možete iznajmiti stan od 160 kvadrata. Ovaj stan je uređen do najsitnijih detalja, a osim galerije, on ima i deo koji se može koristiti kao kancelarija. Na svakom ćošku su umetničke slike, ogledala, razne figure, vaze, lampe, zidni sat...

foto: Printscreen/Cityexpert.rs

Berlin, Nemačka (939 dolara - 795 evra)

Jednosoban stan u centru Berlina, koji nije baš najbolje opremljen možete iznajmiti po ceni od 795 evra. Ono što je istaknuto kao glavna karakteristika ovog stana, jeste to što je svetao.

foto: Printscreen/engelvoelkers.com

Beograd, Srbija (1.000 evra)

Na Dorćolu u ulici Strahinjića Bana, nalazi se dvosoban stan od 140 kvadrata. Na slikama se vidi lep, luksuzan, prostran i svetao stan. Ima veliku dnevnu sobu i prilično zanimljivo uređenu kuhinju, a pločice su neobično dizajnirane kako u kuhinji tako i u kupatilu.

foto: Printscreen/Halo oglasi.rs

London, Engleska (948 dolara - 790 evra)

Za ovaj novac u Londonu je moguće iznajmiti izuzetno skromnu garsonjeru. Ono što je posebno loša stvar kod ove garsonjere, jeste kupatilo, koje se deli sa ostalim stanovima.

foto: Printscreen/rightmove.co.uk

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.