OPET MENJAJU ZAKON! Ovo više nećete smeti da radite dok vozite! A što se alkohola tiče...
Foto: FoNet

vozači, spremite se!

OPET MENJAJU ZAKON! Ovo više nećete smeti da radite dok vozite! A što se alkohola tiče...

Vozači će ubuduće dobro morati da paze šta rade za volanom!

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je danas da će se izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja, koje će između ostalog uvesti i pooštravanje ograničenja dozvoljene količine alkohola u krvi na 0,2 promila, za 15-ak dana naći pred vladom, a za mesec ili dva ući u skupštinsku proceduru.

"Hoćemo da ljudi postanu svesni da uopšte ne smeju da konzumiraju alkohol i da time pogoršavaju i svoju i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju", rekao je Stefanović u emisji "Sat" na RTS-u.

Osim tih izmena, zakom će biti predviđeno i pooštravanje kazne za vozače koji "nasilnički voze", odnosno koji voze sa prekoračenjem brzine sa više od 90 kilometara u gradu, preko 220 kilometara na sat na autoputu, pretiču preko pune linije...

foto: Zorana Jevtić

Dobro se neće provesti ni oni koji jurcaju pored škola. Kako je ministar Stefanović najavio, od kraja avgusta i tokom celog septembra biće pojačana kontrola saobraćaja pored škola.

On je rekao da će policija upozoravati sve vozače kako da voze i kažnjavaće ih, a raznovrsnim aktivnostima MUP će pokušati i da utiče da vozači da shvate "važnost života naše dece".

foto: Dragana Udovičić

Ministar je rekao i da je to Ministarstvo iniciralo pilot projekat, zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, tokom kojeg će učenici četvrtog i šestog razreda osnovnih škola učiti o bezbednosti u saobraćaju, bezbednosti na internetu, ali i vršnjačkom nasilju, zaštiti od požara, zemljoitresa i uopšte o radu policije.

"Bitno je da kroz edukativni rad ukažemo deci šta ih čeka na putevima i uopšte. To je kompleksan rad i očekujem da će i nastavnici i roditelji shvatiti zašto je to važno i da deca budu bezbedna", rekao je Stefanović.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.