PORESKA MU TRAŽI DA PONOVO PLATI POREZ KOJI JE PLATIO PRE 11 GODINA: Niko neće da ga primi, poručili mu da "NEMA PRIČE, MORA DA IM DA NOVAC"!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

vranjska posla

PORESKA MU TRAŽI DA PONOVO PLATI POREZ KOJI JE PLATIO PRE 11 GODINA: Niko neće da ga primi, poručili mu da "NEMA PRIČE, MORA DA IM DA NOVAC"!

Na osnovu rešenja broj 413-349/06, koje je izdala vranjska filijala, Veličković je tada platio iznos od 12.955 dinara, na ime kupovine kombi vozila „Karavela“ prethodnom vlasniku iz Knjaževca

Objavljeno:

Radivoju Veličkoviću iz sela Zlatokop nadomak Vranja, iz filijale Poreske uprave u Vranju traže da plati porez na prenos apsolutnih prava za kombi vozilo koji je 8. marta 2006. godine Veličković već uplatio poreskom organu.

Na osnovu rešenja broj 413-349/06, koje je izdala vranjska filijala, Veličković je tada platio iznos od 12.955 dinara, na ime kupovine kombi vozila „Karavela“ prethodnom vlasniku iz Knjaževca.

„Uplatnica o izvršenoj uplati dostavljena je Poreskoj upravi i na osnovu te uplatnice je njihov tadašnji službenik overio kupoprodajni ugovor za dalju registraciju.

Do danas, niko nije od mene potraživao bilo kakav novac.

Kada je ovih dana trebalo da prodam jedan drugi automobil, ispostavilo se da dugujem na ime poreza, sa prispelom kamatom, približno 22.000 dinara, za kombi za koji sam već ranije platio ceo iznos poreza na prenos apsolutnih prava“, kaže Veličković u izjavi za Info Vranjske.

On dodaje da su mu u Filijali poreske uprave rekli da porez mora platiti i da problem ne može rešiti na drugi način, dok mu nije omogućeno da razgovara sa direktorkom.

„Rekli su mi da je službenica koja je potpisala ugovor i overila poresku dokumentaciju preminula i da nema osobe koja može da posvedoči da je porez plaćen, te da nisam jedini i da „ima mnogo ovakvih slučajeva u Vranju“.

Mene ne zanima koliko slučajeva ima, samo mi nije javno zašto moram da platim, i to sa kamatama, nešto što sam platio pre jedanaest godina.

Da li je to pravedno“, zaključuje Veličković.

(Espreso.co.rs/Vranjske.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.