Mami mi ne menjaju pelene, svaki dan je nalazim u lokvi mokraće! Moram s posla da izlazim da je presvučem pored onoliko medicinskih sestara!
Foto: Pixabay.com

STRAVA I UŽAS

Mami mi ne menjaju pelene, svaki dan je nalazim u lokvi mokraće! Moram s posla da izlazim da je presvučem pored onoliko medicinskih sestara!

Ne, ovo nije bolnica u nekoj zaostaloj zemlji. Ovo je zdravstvo u Srbiji

Objavljeno: 15:28h

Ni najgorem neprijatelju ne poželi da završi u srpskoj bolnici.

Zaista, ova rečenica pokazala se kao tačna. Jer, tamo je pravi pakao.

Loši uslovi, lekari i medicinski tehničari potpuno nezainteresovani, a rad, dugi redovi i pokvareni aparati - ovo su samo neke od "čari" koje krase srpsko zdravstvo.

U srpskim bolnicama benefite nemaju ni oni koji bi trebalo da ih imaju. Najteži bolesnici, umesto da u najgorim trenucima imaju pomoć, adekvatna nega im manjka.

Zbog čega, kako i zašto, otkrila nam je čitateljka Espresa (ime i prezime poznato redakciji). Ona je otkrila pravi horor koji se krije u jednoj beogradskoj zdravstvenoj ustanovi.

foto: Pixabay.com

Naime, njena majka koja ima težak zdravstveni problem. Kako žena ne unosi tečnost, a ne može da kontroliše mokrenje, primorana je da nosi pelene za odrasle.

I dok nemoćna žena leži u bolnici, njena ćerka primorana je da odlazi u bolnicu jer tamošnje osoblje za nju ne mari. Naime, medicinske sestre odbijaju da je presvuku i promene joj pelene. Naša sagovornica prepričala nam je užas koji je doživela kad je jednom prilikom otišla majci u posetu.

foto: Pixabay.com

- Jednom sam otišla da je posetim. Našla sam je u peleni koja je bila prepuna i otekla, a oko nje je bila lokva mokraće.

- Kad sam ih pitala zbog čega je ne presvuku, rekli su mi da to nije njihov posao jer rade za 28.000 dinara - priča naša sagovornica.

Ne, ovo nije bolnica u Gvatemali. Ovo je zdravstvo u Srbiji.

foto: Pixabay.com

(Suzana Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.