BRADA JE ZAVODNIK! Ovo je 36 godina mlađa supruga Predraga Markovića! (FOTO)
Foto: Marina Lopičić

ne odvajaju se

BRADA JE ZAVODNIK! Ovo je 36 godina mlađa supruga Predraga Markovića! (FOTO)

Mnogo su zaljubljeni, toliko su pažljivi jedno prema drugom da je njihova velika ljubav na prvi pogled očigledna svakom ko ih pogleda

Objavljeno:

Bivši predsednik Narodne skupštine i ministar kulture Predrag Marković ovih dana je završio roman pod nazivom „Zavodnik ništavila“, koji je počeo da piše pre skoro 30 godina, a zanimljivo je da je taj roman, kako saznaje list, ispripovedan iz perspektive žene!

Osim toga, Marković, koji će ostati zapamćen kao čovek čijim je potpisom Srbija nakon više decenija postala samostalna država, kada je proglašen i Ustav, ali i kao neko na čiji su predlog vraćeni aktuelni državni simboli - grb, zastava i himna, uživa u ljubavi sa svojom 36 godina mlađom suprugom Vesnom. On je zbog nje prekršio svoje višedecenijsko pravilo da se u javnosti ne pojavljuje sa ljudima iz svog privatnog života.

foto: Fonet

- To što je njegov roman-lavirint ispričan u ženskom rodu samo po sebi je specifično, ali ne i neočekivano od osobe kakva je Marković, jer je on poznat po borbi za rodnu ravnopravnost. Roman je na neki način opora, apokrifna biografija Vere Klusov, laborantkinje u Državnom zavodu za uzgoj eksperimentalnih životinja. Njeno iskustvo incesta, skrivano srpsko poreklo i učešće u podzemnom intelektualnom životu Moskve sedme i osme decenije sklapaju fantazmagorični mozaik, metaforu nezvanične istorije Rusije i Ukrajine 20. veka.

Vezivno tkivo u pripovedanju, ali i u simboličko-značenjskoj ravni jeste „istorija“ tri veka srpskih seoba u Rusiju i ruskih seoba u Srbiju, mala istorija emigracije - otkriva naš izvor blizak bivšem ministru.

On kaže i da je zbog braka sa svojom Vesnom Marković prosto procvetao.

- Mnogo su zaljubljeni, toliko su pažljivi jedno prema drugom da je njihova velika ljubav na prvi pogled očigledna svakom ko ih pogleda. Marković se sa Vesnom bez problema pojavljuje u javnosti, a ranije je izbegavao da svoj privatni život na bilo koji način eksponira. Ovaj par je često viđen gost na značajnijim javnim događajima, a posebno na Kraljevskom dvoru, gde su gosti kraljevske porodice, sa kojom je Marković blizak više od dve decenije.

foto: Fonet

On je, inače, član Krunskog saveta prestolonaslednika Aleksandra, a od trenutka kada se povukao iz javnosti uglavnom je viđan na skupovima Udruženja Kraljevina Srbija, koje se zalaže za restauraciju monarhije u Srbiji - kaže naš izvor.

Markovićeva prethodna knjiga „Otmenost duše“ pred raspad Jugoslavije je dočekana hvalospevnim napisima. Čak je splitska „Slobodna Dalmacija“ tekst o njoj naslovila sa „Pisac za 21. stoljeće“. Ali je on, po sopstvenom priznanju, tada prekinuo rad na romanu zgađen upravo načinom na koji se Jugoslavija raspadala.

Van sveta politike Marković je poznat kao izdavač, čija je izdavačka kuća „Stubovi kulture” decenijama okupljala najčitanije i najuglednije srpske autore. Ipak, kako je Marković pre povlačenja iz javnog života zatvorio svoju izdavačku kuću, za sada je nepoznato koji izdavač će objaviti njegov novi roman.

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.