HOROR U LESKOVCU: STARAC UMIRAO U STRAŠNIM MUKAMA, medicinska sestra ga GURALA U TAKSI umesto da mu pomogne!
Foto: Pixabay

neviđena bruka

HOROR U LESKOVCU: STARAC UMIRAO U STRAŠNIM MUKAMA, medicinska sestra ga GURALA U TAKSI umesto da mu pomogne!

- Čovek je pola puta urlao od bolova kada je odjednom izgubio svest. Ja u panici pojačavam gas do urgentnog gde ga medicinski tehničar preuzima i kaže "ništa mu nije, živ je"… - napisao je taksista

Objavljeno:

Stariji čovek je preminuo juče u Urgentnom centru u Leskovcu, a njegovoj smrti prethodila je neverovatna drama koja preti da baci veliku ljagu na zdravstveni sistem Srbije.

Naime, kako piše Jugmedia, nesrećnog čoveka pod jakim bolovima je ugurala u taksi medicinska sestra iz Zrdravstvene stanice broj 2 i poslala u Urgentni centar, umesto da mu ukaže pomoć dok se za nejgov prevoz ne obezbedi sanitetsko vozilo.

Taksista koji je vozio starca napisao je sledeći post na Fejsbuku:

- Danas prepodne dobijam poziv za Zdravstvenu stanicu broj 2. Dolazim na lokaciju i izlazi medicinska sestra koja mi bukvalno ugurava starijeg čoveka u teškim bolovima u taksi i kaže: "vozi na urgentni", i odlazi… Čovek je pola puta urlao od bolova kada je odjednom izgubio svest. Ja u panici pojačavam gas do urgentnog gde ga medicinski tehničar preuzima i kaže "ništa mu nije, živ je"… Malopre saznajem da je čovek izgubio život… Još gore je što sam čuo obaveštenje da je čovek umro u kolima, što nije istina - napisao je taksista Nikola Stanojković, uz pitanje da li će za nemar zdravstvenih radnika u ovom gradu napokon neko odgovarati.

Načelnik Urgentnog centra Miodrag Stojković rekao je da je čovek do njih stigao polu-mrtav.

- Uradili smo sve što smo mogli. Reanimirali smo ga, ali uzalud. Čovek je preminuo. Da je ostao u taksiju još dva minuta, sigurno bi umro još u kolima. O uzrocima smrti može trenutno samo da se nagađa. Samo obdukcija može da ih potvrdi - rekao je Stojković.

foto: Facebook/Printscreen

Lekari leskovačke Opšte bolnice su osudili postupak medicinske sestre koja je čoveka ugurala u taksi.

- Takvo tretiranje pacijenta je van svake pameti. Sa takvim bolovima je trebalo da mu ukaže svu raspoloživu pomoć i hitno zatraži sanitetsko vozilo koje bi ga prebacilo do najbliže zdravstvene ustanove koja bi mogla da mu pomogne - rekao je za Jugmediu lekar leskovačke Opšte bolnice koji zahteva anonimnost.

(Espreso.co.rs/Jugmedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.