MULTIPRAKTIK PREDUZEĆE: Bave se popravkom računara, a betoniraju trim stazu u Požarevcu (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

sve može u srbiji

MULTIPRAKTIK PREDUZEĆE: Bave se popravkom računara, a betoniraju trim stazu u Požarevcu (VIDEO)

Ponuda preduzeća "Biodekor doo", u čijem je delokrugu hortikultura i dekoracija, odbijena je jer nisu dostavljena sredstva finansijskog obezbedjenja

Objavljeno:

Gradska uprava Požarevca raspisala je javnu nabavku, a preduzeće "3M Elektronik" iz tog grada izabrano je kao najpovoljniji ponuđač i sa njim je zaključen ugovor, navodi se na gradskom sajtu.

Ponuda preduzeća "Biodekor doo", u čijem je delokrugu hortikultura i dekoracija, odbijena je jer nisu dostavljena sredstva finansijskog obezbedjenja.

Kriterijum za dodelu ugovora je najniža ponuđena cena, a procenjena vrednost radova je 416.666 dinara bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

U opisu i vrsti radova stoji da je "potrebno iskopati zemlju za temelje, betoniranje temeljnih stopa, nabavka mrvljene cigle za trim stazu, prevoz mrvljene cigle, nasipanje trim staze i nabijanje".

Radovi se izvode na Čačalici i ergeli "Ljubičevo" i na svakoj lokaciji se radi po devet temelja za fitnes sprave.

foto: Printscreen/Youtube/Insajder Video

Ovogodišnje konjičke igre otvoriće, prema najavama, predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kada je prošle godine najavljeno da će konjičke igre otvoriti tadašnji predsednik Tomislav Nikolić, krenulo se u radove. Za popravku manježa i rekonstrukciju trofejne sale uloženo je 4,5 miliona dinara. 600.000 dinara iznenada i bez plana utrošeno je na početak izgradnje trim staze. Ukupne subvencije tokom 2016 bile su 39,6 miliona dinara. Troškovi su bili 64,2 miliona dinara.

Kao i svake godine, priče o razvoju turizma, budućem sjaju najstarije ergele u Srbiji i napretku grada Požarevca u drugi plan stavljaju pravo stanje stvari u javnom preduzeću Ljubičevo koji godinama opstaje zahvaljujući novcu građana dok je neprestano na ivici bankrota.

Državnom ergelom “Ljubičevo” kod Požarevca upravlja istoimeno javno preduzeće. To je ujedno i jedino takvo javno preduzeće u Srbiji. Ovo preduzeće ne može da se samostalno izdržava još od nastanka

Ovo javno preduzeće, prema istraživanju novinara lokalnih stanica ANEM-a u saradnji sa redakcijom Insajder, predstavlja primer preduzeća koje je u gubitku dok se sve političke partije utrkuju ko će ga voditi.

O tome kako je i ovo javno preduzeće postalo partijski plen ekipa Insajdera bavila se u serijalu Insajder na lokalu Javna preduzeća, tajne zloupotrebe.

(Espreso.co.rs/Agencije/Insajder.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.