BAŠKARI SE ZA SVE PARE! Direktor aerodroma sakrio dva stana VREDNA 170.000 EVRA?!
Foto: Beta

MOŽE MU SE!

BAŠKARI SE ZA SVE PARE! Direktor aerodroma sakrio dva stana VREDNA 170.000 EVRA?!

Prosečna cena kvadrata na lokaciji na Novom Beogradu na kojoj Vlaisavljević ima dva stana, prema podacima Poreske uprave, 2015. bila je oko 1.400 evra, pa dve nekretnine sa ukupno 123 kvadrata koštaju oko 170.000 evra

Objavljeno:

Na ime supruge Saše Vlaisavljevića vode se dva objekta koja je morao da prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije, ali nadležni nisu potvrdili da je to i uradio Saša Vlaisavljević, generalni direktor Aerodroma „Nikola Tesla“, i njegova supruga kupili su dva stana od ukupno 123 kvadratna metra na Novom Beogradu (adresa poznata redakciji Kurira), čija je vrednost oko 170.000 evra, saznaje Kurir.

MOGU ZA MAMU DA TI GLASAM: Srđan Dragojević napao Konstantina Samofalova!

U zvaničnom izveštaju na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije Vlaisavljević je naveo da ima samo stan od 67 kvadrata na Novom Beogradu, da nema ni auto ni ušteđevinu. Po Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, dužan je da joj prijavi i imovinu svoje supruge, ali ti podaci ne moraju da budu dostupni javnosti. U Agenciji nisu odgovorili Kuriru da li je Vlaisavljević prijavio imovinu svoje supruge, kao i zašto pet meseci nisu odgovorili na prijavu koju su dobili od jednog građanina a u kojoj su obavešteni da je Vlaisavljević prekršio zakon jer nije prijavio dva stana.

- Stanovi su kupljeni 2015. godine, a on je direktor Aerodroma postao godinu dana ranije. Vode se na njegovu ženu, oba su na istom spratu, od 59 i 64 kvadrata, odnosno to je sada jedan stan, jer su ih spojili. A fiksni telefon se vodi na Sašu Vlaisavljevića! Imaju i dve garaže, koje su dodatno morali da plate, a potrebne su im zbog dva džipa „hjundai“, koji se ne vode ni na jednog od njih - kaže sagovornik Kurira zaposlen na Aerodromu.

foto: Nebojša Mandić

Prosečna cena kvadrata na lokaciji na Novom Beogradu na kojoj Vlaisavljević ima dva stana, prema podacima Poreske uprave, 2015. bila je oko 1.400 evra, pa dve nekretnine sa ukupno 123 kvadrata koštaju oko 170.000 evra. Cena džipova, u zavisnosti od modela, kreće se od 20.000 do 35.000 evra.

- Plata Saše Vlaisavljevića je oko 167.000 dinara, a njegova supruga nema veliku platu. Nadležni bi mogli da provere da li je ova uvećana vrednost imovine u skladu s njihovim prijavljenim prihodima - kaže naš sagovornik.

Vlaisavljević je do 2011. godine radio u „Jatu“, zatim je bio pomoćnik gradonačelnika Beograda, onda je prešao u Privrednu komoru Srbije, da bi od avgusta 2014. godine postao vršilac dužnosti generalnog direktora Aerodroma. Ostaće upamćen i kao neko ko je u dva navrata, po nalogu Vlade Srbije, oprostio dugove „Er Srbije“ na ime aerodromskih taksi u vrednosti od 40 miliona dolara.

Vlaisavljević nije imao komentar povodom sporne imovine.

Ljubitelj fudbala

KOKEZI DAO 500.000

Aerodrom „Nikola Tesla“ je maja ove godine novobeogradskom Fudbalskom klubu Brodarac, koji se takmiči u Srpskoj ligi, dao donaciju od 500.000 dinara. Inače, direktor ovog kluba bio je Slaviša Kokeza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, koji i igra za njega. Aerodrom je donaciju opravdao uticajem na razvoj mladih fudbalskih talenata.

PRIJAVLJENA IMOVINA SAŠE VLAISAVLJEVIĆA

Stan od 67 kvadrata na Novom Beogradu

Nema auto ni ušteđevinu

IMOVINA KOJA SE VODI NA ŽENU

Stan od 59 kvadrata na Novom Beogradu

Stan od 64 kvadrata na Novom Beogradu

Biografija

Diplomirani inženjer saobraćaja, Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu

U „Jatu“ bio od 1995. do 2011. godine. Radio na poslovima prijave putnika i prtljaga na let, bio šef Operativnog centra, generalni direktor, predsednik Upravnog odbora

2009. pomoćnik gradonačelnika grada Beograda za ekonomski razvoj - gradski menadžer

2009-2013. potpredsednik Privredne komore Srbije

2013-2014. direktor Privredne komore Srbije od avgusta 2014. v. d. direktora Aerodroma i predsednik Izvršnog odbora.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.