Radnici Hemofarma prikupili dve tone pomoći za roditeljske kuće NURDOR-a
Foto: Promo

bravo

Radnici Hemofarma prikupili dve tone pomoći za roditeljske kuće NURDOR-a

Sjajno i humano!

Objavljeno: 07:52h

Zaposleni u kompaniji Hemofarm, u okviru humanitarne akcije koju je Hemofarm fondacija realizovala tokom jula, prikupili su više od dve tone pomoći u vidu konzervirane hrane i higijenskih sredstava za roditeljske kuće koje je osnovalo Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Radnici Hemofarma zaposleni u Vršcu, Šapcu, Beogradu, Starim Banovcima, Dubovcu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, u periodu od 11. do 31. jula prikupljali su hranu, sredstva za dezinfekciju prostora i ličnu higijenu i na taj način obezbedili značajnu pomoć za roditeljske kuće u kojima NURDOR pruža ne samo besplatan smeštaj, već i savetodavne, terapijske i socijalno edukativne usluge malim pacijentima i njihovim porodicama. Ovom donacijom Hemofarma obezbeđeno je, na primer, dovoljno sredstava za održavanje higijene roditeljskih kuća za celu godinu.

Kompanija Hemofarm zahvaljuje se zaposlenima na humanosti koju pokazuju svakom prilikom i bez zadrške. „Ponosni smo na zaposlene u Hemofarmu koji rado učestvuju u akcijama pomoći široj društvenoj zajednici, u praksi dokazujući da dele misiju kompaniju u kojoj rade, a to je briga o zdravlju ljudi.

foto: Promo

Za 24 godine postojanja fondacije sproveli smo 1850 akcija, a posebno se ponosimo onim aktivnostima u koje su bili uključeni naši zaposleni, poput akcija dobrovoljnog davanja krvi, prikupljanja pomoći za zaposlene na poplavljenom području, ali i za izbegla lica sa Bliskog istoka, učešća u akciji „Čep za hendikep“ Udruženja paraplegičara Južnog Banata, kao i brojnih drugih aktivnosti koje smo realizovali u okviru naše nacionalne kampanje “Svim srcem”. U istom duhu nastavljamo dalje, svesni da je naša podrška zajednici primer i poziv drugima da se uključe i daju svoj doprinos tamo gde je najpotrebnije“, ističe Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm fondacije.

foto: Promo

Hemofarm fondacija inicirala je akciju pomoći za roditeljske kuće imajući u vidu neumoljivu statistiku: svakog dana jedno dete oboli od raka, a svake nedelje jedno dete premine od raka. Kako obolela deca koja terapiju primaju ambulantno nemaju obezbeđen stacionirani smeštaj, kao jedno od najboljih rešenja za njihov smeštaj pokazale su se upravo roditeljske kuće. NURDOR ima pet takvih kuća u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, čije redovno funkcionisanje u najvećoj meri zavisi od podrške donatorske zajednice.

Podršku zajednici Hemofarm fondacija nastavlja već 24. avgusta kada će u okviru kampanje „SVIM SRCEM“ i u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije biti realizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi zaposlenih u Beogradu, Šapcu i Vršcu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.