VOĐA NACISTA SAHRANJEN U SRBIJI! Kako su pripadnici nacističke organizacije PROSULI PEPEO Dejvida Lejna! (VIDEO)
Foto: Fonet/Youtube

država im ne može ništa

VOĐA NACISTA SAHRANJEN U SRBIJI! Kako su pripadnici nacističke organizacije PROSULI PEPEO Dejvida Lejna! (VIDEO)

Nakon održanog govora i odavanja pošte minutom ćutanja, posmrtni pepeo je posut po srpskoj zemlji

Objavljeno:

Pepeo vođe američkih nacista Dejvida Lejna prosut je u 14 arijevskih zemalja, i to po njegovoj želji. Jedna od tih zemalja bila je i Srbija.

Pripadnici nacističke organizacije „Krv i čast Srbija" tvrde da su „prosuli posmrtni pepeo američkog neonacističkog lidera Dejvida Lejna na srpskoj zemlji"!

Pored teksta u kojem se veličaju rasističke ideje, postavljene su i fotografije s tog događaja!

Na zvaničnom sajtu „Krv i čast Srbija" stoji da se ovaj nesvakidašnji ritual odigrao u novembru 2008. godine, ali se ne otkriva lokacija na kojoj je pepeo navodno prosut.

Srpski neonacisti na svom sajtu dalje pišu: „Po želji Dejvida Lejna pred smrt, njegovo telo je spaljeno i podeljeno na 14 delova koji su poslati arijevskim nacijama širom sveta da prospu njegov pepeo u ime zajedničke ideje cele naše rase i solidarnosti u borbi za arijevski opstanak.

foto: Krv i čast

Srpska ‘Krv i čast divizija' imala je tu čast da bude deo ispunjenja njegove želje. Nakon održanog govora i odavanja pošte minutom ćutanja, posmrtni pepeo je posut po našoj srpskoj zemlji, dok su naša srca ponosno kucala sećajući se velikih dela Davida Lejna".

Lejn je američki neonacista koji je umro u zatvoru 2007. Njegova rasistička ideologija temeljila se na rečenici: „Mi moramo da obezbedimo postojanje našeg sopstvenog naroda i budućnost za našu belu decu."

Jedino mesto gde je u Srbiji dozvoljeno rasipanje pokojnikovog pepela jeste „Vrt sećanja" na Novom groblju u Beogradu.

- Ovde postoje još dve neonacističke organizacije - „Nacionalni stroj" i „Rasonalisti". To su male grupe koji su međunarodno umrežene, a server njihovih sajtova je u SAD. Naša država ne može ništa da uradi po pitanju zabrane tih sajtova, jer je prema američkim zakonima delovanje takvih grupa dozvoljeno sve dok nekoga fizički ne ugroze - kaže Jovo Bakić.

(Espreso.co.rs / Pressonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.