ON SE VEĆ VOZIO AVIONOM BEZ OBZIRA NA AUTIZAM, A SA ER SRBIJOM URADIĆU SLEDEĆE! Antić nastavlja borbu za svog sina!
Foto: beta

do kraja!

ON SE VEĆ VOZIO AVIONOM BEZ OBZIRA NA AUTIZAM, A SA ER SRBIJOM URADIĆU SLEDEĆE! Antić nastavlja borbu za svog sina!

Istoričar Čedomir Antić kaže da će nastaviti sa tužbom protiv Er Srbije jer njegovom autističnom sinu (11) nije bilo dozvoljeno ukrcavanje u avion te kompanije

Objavljeno: 19:49h

To je učinjeno uz obrazloženje da ne bi uznemirio ostale putnike.

Povodom saopštenja Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije da nije bilo propusta nadležnih službi kada je dečaku sa posebnim potrebama onemogućeno da avionom Er Srbije leti od Beograda do Tivta, Antić je za televiziju N1 rekao da će sud utvrditi ko je pogrešio. On je kazao da tim saopštenjem Direktorat brani sam sebe umesto da brane prava putnika, kao i da je njihova obaveza da upute izvinjenje i isprave štetu koju su naneli.

TREBA DA TE JE SRAMOTA, NE PLAŠIŠ SE BOGA, NIČEG SE NE PLAŠIŠ! Antić žestoko odgovorio Krletu!

foto: Fonet

"Njihovo postupanje krši Zakon o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom. Na sudu ćemo utvrditi ko je pogrešio, na kraju krajeva živimo u modernom svetu, postoje kamere koje su sve zabeležile, pa ćemo to predstaviti sudu", rekao je Antić. On je rekao da je njegov sin do sada četiri puta putovao avionom i da nikada nije imao slične probleme. "Nije tačno da moram da prijavim da mi dete ima posebne potrebe, već jasno stoji da je to stvar izbora staratelja. Na čekiranju, kada su me pitali, rekao sam iskreno da je autizam i tek tada su odlučili da mu zabrane da se ukrca", kaže Antić. Antić je ranije kazao da njegov sin nije otputovao na more, iako je trebalo da putuje u pratnji majke, bake i sestre, jer su supervizor, lekar i menadžerka leta procenili da bi eventualno njegovo dugotrajno plakanje moglo da uznemiri ostale putnike.

foto: AP

Navodi se da je sproveden inspekcijski nadzor i uvid u procedure avio-prevoznika u kojima je opisan postupak koji se primenjuje kod prijema na let putnika sa posebnim potrebama. Lekar je, kako se dodaje, uradio procenu spremnosti putnika za let i utvrdio da on nije bio spreman za let, pa je posle procene lekara predstavnik Er Srbije na aerodromu doneo odluku da se putniku uskrati ukrcavanje u avion.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.