209 RODITELJA PRED SUDOM! Srbi koji ne vakcinišu decu čekaju PRESUDE!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, ilustracija

užas!

209 RODITELJA PRED SUDOM! Srbi koji ne vakcinišu decu čekaju PRESUDE!

Prve novčane kazne za roditelje koji nisu vakcinisali decu vakcinom MMR - protiv zaušaka, rubeola i malih boginja izrečene su u Beogradu

Objavljeno:

Predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović rekao je da je u slučajevima nevakcinisanja dece trenutno u postupku 209 predmeta.

Osim toga, prema njegovim rečima, do sada su donete 32 odluke, od kojih 21 osuda.

SRPSKA ŠKOLA VIŠE NIJE ISTA! OBAVEZNE uniforme za osnovce, nema više ni čuvenog dnevnika!

"Tu ima 11 rešenja o odbačaju zahteva, a ostalih 21 su ustvari osuđujuće odluke od kojih je u tri slučaja doneta novčana kazna, a u 18 izrečena opomena učioniocu", rekao je Marinović za RTS.

Prema njegovim rečima prijave protiv roditelja podnosi zdravstveni inspektor pri ministarstvu zdravlja, a kada stigne zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, obavi se inspekcijska kontrola, sačini se zapisnik o tome i inspektor utvrdi da li je učinjen prekršaj.

"Inspektor sačinjava zahtev za pokretanje prekršajnog postupka i kao ovlašćeni podnosilac podnosi nadležnom prekršajnom sudu", naveo je Marinović. Prve novčane kazne za roditelje koji nisu vakcinisali decu vakcinom MMR - protiv zaušaka, rubeola i malih boginja izrečene su u Beogradu. U martu prošle godine stupio je na snagu Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji propisuje kaznu od 30.000 do 150.000 dinara za one koji odluče da ne vakcinišu dete, a do sada je protiv takvih roditelja podneta 241 prijava i doneta 21 osuđujuća presuda.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.