TURCI SE ŠIRE KA IKEI! Niče i Akva park kod Bubanj potoka!
Foto: Filip Plavčić

biće veselo!

TURCI SE ŠIRE KA IKEI! Niče i Akva park kod Bubanj potoka!

Lokacija na kojoj je pre dva dana otvorena "Ikea" donedavno je, kako ističe Mali, bila poznata po prodaji polovnih automobila i staroj naplatnoj rampi, dok će sada postati "ozbiljna privredna zona"

Objavljeno:

"Ikea" planira gradnju tržnog centra, "Kaufman" i "Bauhaus" su zainteresovani za svoje objekte, dok su investitori iz Turske predložili da naprave akvapark na prostoru kod Bubanj potoka!

SRBI SU KAO LUDI JELI OVO U IKEI: Morali smo da probamo u čemu je FAMA SA HOT DOGOVIMA OD 50 DIN! (VIDEO)

- Od trenutka kada smo postavili kamen temeljac za "Ikeu", potencijalni investitori pokazuju ogromno interesovanje za ovaj deo grada. Bilo je reči o izgradnji ritejl parkova, a razgovarali smo i sa investitorima iz Turske koje je zanimala izgradnja akvaparka - otkriva gradonačelnik Beograda Siniša Mali i dodaje da je "Ikea" simbol trogodišnjih napora da se od prestonice napravi moderan grad i evropska metropola.

foto: Filip Plavčić

Lokacija na kojoj je pre dva dana otvorena "Ikea" donedavno je, kako ističe Mali, bila poznata po prodaji polovnih automobila i staroj naplatnoj rampi, dok će sada postati "ozbiljna privredna zona".

- S obzirom na to da je "Ikea" uradila i ozbiljnu infrastrukturu, koja podrazumeva dva kilometra nove saobraćajnice, most preko Zavojničke reke, kružne tokove, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, drugi investitori sada imaju velike pogodnosti - dodaje gradonačelnik i ističe da je detaljan plan regulacije obuhvatio 140 hektara zemlje.

Kako kaže, poznato je da dolazak "Ikee" u svakoj zemlji znači i brži komercijalni razvoj prostora oko robne kuće.

foto: Reuter

- Upravo zato se nadamo da će oni svoju drugu robnu kuću napraviti u zoni ka Aerodromu "Nikola Tesla", kako bismo razvili i taj deo grada. Važno je da imamo ovakve investitore i sadržaje u opštinama na obodima grada, kako bi se ceo Beograd ravnomerno razvijao. To, naravno, znači i više radnih mesta, što nam i jeste prioritet - kaže Mali.

U "Ikei" ne kriju nameru da se uz robnu kuću razvije ritejl park i najavljuju da će se odluka o tome doneti do kraja ove godine.

- Mi smo još ranije izradili i finansirali plan detaljne regulacije za celokupnu oblast Bubanj potoka i time napravili osnov za dalji komercijalni razvoj tog dela Beograda. Ritejl park bi trebalo da ima oko 40.000 metara kvadratnih, u pitanju je investicija vredna između 60 i 70 miliona evra, a otvorilo bi se dodatnih 400 radnih mesta - izjavio je Vladislav Lalić, regionalni direktor za razvoj u kompaniji "Ikea" za jugoistočnu Evropu.

Da "Ikea" ima velike planove, svedoči još jedan podatak.

foto: Pixabay

- Kupili smo 31 hektar zemlje. Robna kuća se sa svim pratećim sadržajima prostire na 14, dok je ostatak placa planiran za dalji komercijalni razvoj - zaključuje Lalić.

Prvog dana od manjih elemenata najprodavanija je bila činija "oftast" pošto su posetioci pazarili čak 2.449 komada. Od nameštaja najtraženiji je bio stočić "Lack". Prodato je 213 primeraka.

Utisak je da je beogradska "Ikea" lepša i modernija od onih u komšiluku - Solunu, Zagrebu, Budimpešti...

- Bio sam u "Ikei" u Budimpešti i mislim da nisam subjektivan kada kažem da je objekat u Beogradu neuporedivo lepši, moderniji i prostraniji - kaže Mali.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.