STEFANOVIĆEVA POLICIJA LAŽIMA POKUŠALA DA PRIKRIJE ŠIKANIRANJE RODIĆEVE PORODICE! Vozač Bojan Matić: Pitao sam ih zašto to rade, rekli su da NE MOGU DA MI KAŽU!
Foto: Marina Lopičić

sramotno

STEFANOVIĆEVA POLICIJA LAŽIMA POKUŠALA DA PRIKRIJE ŠIKANIRANJE RODIĆEVE PORODICE! Vozač Bojan Matić: Pitao sam ih zašto to rade, rekli su da NE MOGU DA MI KAŽU!

Policajci na granici imaju naređenje da, kada se na granici pojavi Aleksandar Rodić, zaustave njegov automobil, odvoje vozilo u posebnu traku...

Objavljeno:

Predstavnici MUP-a su na sraman način pokušali da negiraju da je policija maltretirala i šikanirala majku i decu Aleksandra Rodića na graničnom prelazu Preševo ka Makedoniji!

Zamenik načelnika Uprave granične policije Milan Stanojević je lažima pokušao da prikrije torturu nad Rodićevom porodicom, rekavši da je "postupak prema Aleksandru Rodiću i njegovoj porodici bio uobičajen, kao i prema bilo kom drugom građaninu Srbije"... Međutim, Bojan Matić, vozač koji je vozio majku i decu Aleksandra Rodića u izjavi za Kurir otkriva šta se zaista desilo.

- Prilikom dolaska na našu granicu policajcu na dužnosti sam dao pasoše svih putnika u vozilu. Kad je unosio pasoše majke i dece Aleksandra Rodića pogledao je zbunjeno u ekran i zatražio mi saobraćajnu dozvolu. Kada sam mu davao saobraćajnu zatražio je i ovlašćenje za upravljanje vozilom, koje je dobio nakon 5 sekundi (nalazilo se u vozačevim vratima). Posle nekoliko minuta policajac mi je rekao da pomerim auto sa prolaza u krajnu desnu traku i da sačekam. Odmah sam ga upitao zbog čega, a policajac je odgovorio da ne može ništa da nam kaže - objašnjava Matić i dodaje - Postupio sam kako je policajac zahtevao, a on je sa dokumentima koje sam mu dao, izašao iz kućice i uputio se u centralne prostorije graničnog prelaza.

foto: Zorana Jevtić

- Nakon izvesnog vremena isti policajac izlazi iz te centralne kancelarije i dolazi do automobila, vraća mi dokumenta. Ponovo ga pitam zašto su nam zadržana dokumenta, zašto nas je zadržao i zbog čega smo odvojeni sa strane. Policajac se opet izvinjavao i ponavljao da ne može da nam kaze, posvedočio je Bojan Matić.

Podsetimo, policija je juče maltretirala i šikanirala porodicu Aleksandra Rodića na graničnom prelazu Preševo ka Makedoniji!

Po već viđenom metodu zastrašivanja, čim su članovi porodice Aleksandra Rodića predali pasoše, policajac im je naložio da parkiraju automobil u posebnu saobraćajnu traku. Pripadnik MUP-a sa pasošima je otišao kod šefa smene, koji je odmah obavestio kabinet Nebojše Stefanovića da su na granici majka i deca predsednika Adrija medija grupe.

Bez ikakvog obrazloženja pripadnici MUP-a su na granici držali majku Aleksandra Rodića i njegovu decu i nisu im dozvolili da nastave put!

Prošle nedelje, istom metodu torture bio je izložen Aleksandar Rodić. Naime, zloupotrebljavajući službeni položaj, Nebojša Stefanović je sada naložio da policija na granici protivpravno zaustavi majku Aleksandra Rodića i njegovu decu kako bi obavila "posebne provere".

foto: Fonet

Policajci na granici imaju naređenje da, kada se na granici pojavi Aleksandar Rodić, zaustave njegov automobil, odvoje vozilo u posebnu traku, napuste kućicu na prelazu, odu kod šefa smene i prijave mu da je Rodić na granici. Šef smene ima naređenje da istog trenutka javi kabinetu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića u kom je automobilu Aleksandar Rodić, da li je ušao ili izlazi iz zemlje i gde se uputio...

Isto naređenje, policija sada sprovodi i nad porodicom Aleksandra Rodića. Skandaloznim nalogom, koji je bez ikakvog pravnog i zakonskog osnova, Nebojša Stefanović direktno zloupotrebljava svoja ovlašćenja pokušavajući da vlasniku Adrija medije i njegovoj majci i deci uskrati jedno od osnovnih ljudskih prava koje garantuje Ustav Republike Srbije - pravo na slobodu kretanja.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.