GOVORIO MI JE DA SAM DEBELA TETKA, ZABRANIO MI JE DA JEDEM: Žena otkriva horor u kojem je živela sa mužem!
Foto: Profimedia/Ilustracija

njemu je sve dozvoljeno jer je lekar

GOVORIO MI JE DA SAM DEBELA TETKA, ZABRANIO MI JE DA JEDEM: Žena otkriva horor u kojem je živela sa mužem!

Ja više nisam uplašena, već samosvesna žena i neću nikome da dozvolim ono što nije dozvoljeno

Objavljeno:

Žena koju je muž maltretirao je izjavila da u prvo vreme nije zvala policiju, ali je u jednom trenutku prelomila i počela da ih zove i to ne za svaki incident, već onda kada bi maltretiranje i fizičko nasilje trajalo danima bez prekida i bilo suviše bolno.

- Jednom sam zbog povreda od prebijanja bila i u Zdravstvenom centru, gde sam prijavila da su povrede zadobijene od suprugovog prebijanja i ceo izveštaj odnela nadležnima u Policiji u Vranju. Oni su dolazili u kuću, pravili zapisnike, ali se sve završavalo na tome – razočarano kaže žena. U jednom trenutku, fizičko nasilje je prestalo i to isključivo zbog toga što se suprug bojao da će biti kažnjen i da će zbog toga biti javno obrukan na poslu i u gradu. Međutim, maltretiranje i ponižavanje se nastavilo svakodnevno, i to čak i u prisustvu dece. Poslednji slučaj maltretiranja je usledio nakon jedne, naoko, beznačajne rasprave. - Tokom celog poslepodneva usledile su salve uvreda, govorio da sam debela, da sam tetka, iako sam mlađa od njega devet godina i zabranio mi je da jedem ono što je on kupio i uneo u kuću. Ja više nisam uplašena, već samosvesna žena i neću nikome da dozvolim ono što nije dozvoljeno, tako da sam uzela svoj mobilni da pozovem policiju. Skočio je na mene i u borbi mi je oteo telefon, pri čemu mi je naneo vidljive ogrebotine i povrede – opisuje žena poslednju raspravu sa mužem nasilnikom.

foto: Profimedia

Ipak, videći njenu nepokolebljivost, morao je da popusti i žena je pozvala policiju. - Došla su tri policajca i teško onim ženama kojima oni pružaju pomoć, pritom imam na umu žene koje nisu osnažene kao ja, one koje su uplašene i ne znaju ništa o nasilju i ljudskim slobodama koje su im Ustavom i zakonom zagarantovane.

Dok su dvojica od njih bila sasvim korektni, treći je bio sasvim drugačiji. Na moju opasku da ću ponovo da ih pozovem ukoliko suprug nastavi sa uvredama i maltretiranjima, odgovorio mi je da oni nisu služba koja će 24 časa da dežura pored mene i da postoji mogućnost da me smeste u Sigurnu kuću za žtrve nasilja. Ne da izmeste nasilnika, već da mene izmeste i to u Sigurnu kuću, bez obzira na moje roditelje, njihovu kuću, ostalu rodbinu – opisuje ova žena. Ona sa gorčinom konstatuje da je taj policajac “blanko” poverovao njenom mužu da nije ni takao svoju ženu i prosto mu se izvinjavao što će možda doživeti tu neprijatnost da nadležnima da izjavu o onome što se dogodilo. I sve to zbog toga, smatra žena, što je njen muž lekar.

foto: Pixabay

- Dakle, blago nama, žrtvama nasilja u porodici sa svim novim zakonima, kad nasilnici, samo zato što su lekari, mogu da u svojim kućama čine šta hoće i da pri tom imaju punu podršku dežurnih policajaca. Na kraju, prijateljstvo koje je tu pred mojim očima nastalo, zapečaćeno je dogovorom da će se dotični policajac sigurno odazvati na poziv mog supruga ukoliko je potrebno da svedoči o tome šta se dogodilo, ako slučaj dođe i do suda – završava žena priču o svom poslednjem iskustvu.

(Espreso.co.rs/OKradio)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.