NAJLEPŠE OČI RTS! Prelepa Nada otkriva o čemu razmišlja dok vodi Dnevnik!
Foto: Printscreen/Youtube/RTS Oko - Zvanični kanal

staložena i tiha

NAJLEPŠE OČI RTS! Prelepa Nada otkriva o čemu razmišlja dok vodi Dnevnik!

Već trinaest godina Nada Gogić je deo RTS-a i prepoznatljivo TV lice

Objavljeno:

Voditeljka Jutarnjeg dnevnika i urednica Dnevnika 2 na RTS-u Nada Gogić među prijateljima i kolegama važi sa osobu koja je staložena i tiha, ali vrlo profesionalna i uporna. Pošto je deo Informativne redakcije, često je agnažovana za specijalne programe na Javnom medijskom servisu Srbije, upravo zbog stručnosti i smirenosti.

Uređujete i vodite Jutarnji dnevnik, a uređujete i Dnevnik 2. Zbog čega ne vodite i Dnevnik 2?

- Možda bi bilo previše? Nisam sigurna ni da gledaoci žele da isto lice gledaju od zore do večeri. Dnevnik u pola osam svakako je cilj mnogima. Sada imamo stabilnu voditeljsku trojku. Kada se ona bude menjala ili proširivala, možda i na mene dođe red. Trenutno je jutro moje vreme. Tu mi je lepo.

Već trinaest godina ste deo RTS-a i prepoznatljivo TV lice, ali se ne eksponirate previše. Da li je to vaša odluka ili splet okolnosti?

- Oboje, pretpostavljam. Niti želim, niti se drugi baš lome da saznaju neke pikanterije, tako da smo svi na dobitku. Moj posao niti traži, niti dopušta, previše ličnih detalja. Gledaoci vide i čuju ono što ih zanima od mene. A to su vesti. Još ako mi veruju... Moja misija je ispunjena.

foto: Printscreen/Youtube/RTS Oko - Zvanični kanal

Često radite i specijalne emisije kao što je bila inauguracija predsednika Srbije. Šta vam je u tim trenucima na pameti?

- Detalji, koncentracija, saradnja s reporterima i uklapanje u situaciju na terenu. To su izazovi kojima se radujem i situacije u kojima volim da budem. Sam format je manje bitan. Specijalne emisije, i one za koje imam vremena da se pripremim, ali i one koje događaj izazove. Trenutne, brze, breaking news emisije najteži su i najlepši deo mog posla. Dok traju, napeto je, dinamično, ponekad i dramatično. Samo da ne pogrešim, samo da prorade sva uključenja, samo da krene prilog ili izjava na vreme - o tome razmišljam. Kad se završe - odmah o onome što moram da popravim u sledećoj.

Kojih pravila, dobar novinar, mora da se pridržava?

- Publika je raznovrsna pa i novinarski pristupi i maniri. Nema tu jednog pravila. Ponekad vam prija da novinar bude odlučan, vešt, pomalo drzak. Ponekom to smeta. Od onih osnovnih, da radite za gledaoca ili čitaoca i da ste im dužni istinu i pošteno izveštavanje ne bismo smeli da odustanemo.

Kada biste sada mogli da nešto promenite u profesionalnom smislu, šta bi to bilo?

- Čini mi se da mi dosadašnji profesionalni put nije bio loš. Ni ravan i monoton, ni previše krivudav da bih se pitala da li sam pogrešila.

Ranije, kada ste vodili “Oko magazin”, komentarisalo se kako imate previše prstenja. Da li vam tako nešto smeta?

- Ma ne. Ne mislim da su ti detalji bitni, nije baš da zaslepljuju sagovornika ili gledaoce. Ako je nakit dominirao u emisiji, znači da sam je loše uradila.

Kakav je osećaj kada na forumima napišu da imate najlepše oči RTS?

- A to ama baš nikad ne čitam. Ali ako stvarno ima takvih komentara, sada ću da ih nađem, pa da se pravim važna.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.