BUNT U KOSOVSKOJ MITROVICI! Muslimani se klanjali kod mosta uprkos zabrani policije! (FOTO)
Foto: I. Radulović, Novosti

njih 20!

BUNT U KOSOVSKOJ MITROVICI! Muslimani se klanjali kod mosta uprkos zabrani policije! (FOTO)

Dvadesetak muslimanskih vernika klanjalo kod glavnog mosta na Ibru!

Objavljeno:

Uprkos negativnom odgovoru policije na zahtev predsednika Islamske zajednice Mitrovice Burima Velijua da se vernici iz ovog grada ubuduće okupljaju i klanjaju tri puta dnevno kod glavnog mosta na Ibru u severnom delu grada, grupa od 20 vernika u petak oko 13 časova obavila je polučasovno moljenje.

Na mestu gde je nekada bila džamije prvi je stigao imam islamske zajednice I. F. i četvorica muškaraca kojima se u toku molitve priključilo još petnaestak muškaraca različite starosne dobi iz južnog dela grada i multietničkog naselja Bošnjačka mahala.

UMIRETE OD VRUĆINE? Kriv je LUCIFER, a čeka nas i sledeće nedelje! Pre početka klanjanja pripadnici Kosovske policije, koji su u većem broju bili na samom, ali i okolo glavnog mosta, upozorili su vernike da skup nije odobren, ali su oni i pored toga obavili molitvu. Zamenik komandira za region sever Besim Hoti izjavio je da je „zahtev Islamske zajednice da se svaki dan tri puta dnevno klanja na mestu gde je nekada bila džamije odbijen iz bezbednosnih razloga“. - Na osnovu obaveštajnih podataka i analize sa terena odlučeno je da se nisu stvorili bezbednosni uslovi za održavanje takvih skupova – rekao je Hoti i dodao „da je o današnjem skupu obavešten tužioc koji je odlučio da nije bilo elemenata krivičnog dela“. - Čekamo odgovor sudije za prekršaje na osnovu čega ćemo postupati i ubuduće, ako dođe do novih okupljanja – rekao je Hoti. Ranije okupljanje muslimanskih vernika na mestu nekadašnje džamije bilo je prilikom proslave muslimanskog praznika Kurban bajrama kada muslimani bez problema obilaze i grobove svojih najmilijih na groblju u severnom delu grada, koje je, za razliku od gotovo potpuno uništenog srpskog groblja u južnom delu, netaknuto.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.