SMRTNI SLUČAJEVI SE DEŠAVAJU I NA AUTO-PUTEVIMA, ŠTO SAMO O NAMA PIŠETE?! Skandalozno saopštenje rukovodstva fabrike "Milan Blagojević"!
Foto: Fonet

BLAMA BEZ

SMRTNI SLUČAJEVI SE DEŠAVAJU I NA AUTO-PUTEVIMA, ŠTO SAMO O NAMA PIŠETE?! Skandalozno saopštenje rukovodstva fabrike "Milan Blagojević"!

Smrtni slučajevi se dešavaju na auto-putevima i požari su prisutni i u drugim granama industrije, ali nemaju ovoliki publicitet, kao dešavanja u preduzeću 'Milan Blagojević - Namenska' ", navodi se u zajedničkom saopštenju rukovodstva fabrike i Sindikata

Objavljeno: 04.08.2017. 11:42h

Rukovodstvo vojne fabrike "Milan Blagojević" u Lučanima i fabrički Sindikat pozvali su danas sve dobronamerne ljude i političare da "dogadjaje (požare) koji su prisutni u toj opasnoj proizvodnji, kao i gubitak dvojice radnika, ne koriste za političke obračune sa neistomišljenicima".

"Radnici su imali odgovarajuću zaštitnu opremu, ali stepen opekotina kod jednog radnika je veći od uobičajenih i nadležni državni organi će to ispitati. Smrtni slučajevi se dešavaju na auto-putevima i požari su prisutni i u drugim granama industrije, ali nemaju ovoliki publicitet, kao dešavanja u preduzeću 'Milan Blagojević - Namenska' ", navodi se u zajedničkom saopštenju rukovodstva fabrike i Sindikata.

SVESNO SU GURNUTI U RIZIK! USS Sloga: Radnici su žrtve i taoci istrošene industrije!

Dodaje se da se u fabrici primenjuju sve mere zaštite od požara koje su predvidjene važećim propisima, ali da i pored toga mogu nastati akcidenti, kao i da se moraju uvesti novi sistemi zaštite od požara.

"Rukovodstvo preduzeća primenjuje sve mere zaštite predvidjene važećim normativnim aktima. Očigledno je da su akta zastarela i da se u trenutku razvoja tehnologije moraju uvesti novi sistemi i sredstava zaštite od požara. Trenutno se to detaljno ispituje i ukoliko se dobiju dobri rezultati, primeniće se nova sredstva radi zaštite radnika, uz prethodno pribavljanje neophodnih saglasnosti od nadležnih institucija", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da proizvodnja odbrambene industrije Srbije, ima najopasniji tehnološki proces proizvodnje i da Nadzorni odbor i rukovodstvo, uz prisustvo sindikata, jednom mesečno razmatra stanje bezbednosti i analizira primenu mera zaštite na radu i ulaganje u bezbednost i zdravlje zaposlenih.

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media