SVESNO SU GURNUTI U RIZIK! USS Sloga: Radnici su žrtve i taoci istrošene industrije!
Foto: GOOGLE STREET VIEW

o svemu!

SVESNO SU GURNUTI U RIZIK! USS Sloga: Radnici su žrtve i taoci istrošene industrije!

Tvrdnje poslovodstva "Namenske" iz Lučana o ulaganjima u fabriku i bezebednost radnika su, po oceni Sloge, "čist šminkeraj" i svaka dalja proizvodnja bez ozbiljnijih ulaganja preti da odnese još života

Objavljeno:

Udruženi sindikati Srbije (USS) Sloga saopštili su danas, povodom stradanja radnika u fabrici "Milan Blagojević-Namenska" iz Lučana da su zaposleni u namenskoj žrtve i taoci istrošene industrije sa dotrajalom tehnologijom, "svesno gurnuti u rizik". Kako navodi Sloga, radnici Namenske iz Lučana se zbog puke egzistencije godinama unazad primoravaju na igru "ruskog ruleta", budući da ne postoji godina u kojoj neko od radnika nije stradao, uz ocenu da je i jučerašnje zajedničko saopštenje rukovodstva i sindikata te fabrike povodom ; tragedije njihovih radnika, veoma zabrinjavajuće i cinično.

"Porediti tragediju radnika na poslu sa smrtnim slučajevima na autoputu, pritom negodovati zbog opravdanog interesa javnosti i publiciteta, i uz molbu kroz saopštenje da se gubitak dvojice radnika ne koristi za političke obračune neistomišljenika, potvrdjuje da su zaposleni u namenskoj žrtve i taoci istrošene industrije sa dotrajalom tehnologijom", navodi Sloga.

PONOVO TEŠKA NESREĆA U FABRICI "MILAN BLAGOJEVIĆ" U LUČANIMA: Povređena dvojica radnika! USS navode da bi bilo veoma interesantno izvršiti poredjenja sa drugim sličnim fabrikama u Evropi i doći do podataka da se požari i smrtni slučajevi radnika dešavaju veoma retko, gotovo nikada ili u jako zanemarljivim procentima u odnosu na Srbiju. Tvrdnje poslovodstva "Namenske" iz Lučana o ulaganjima u fabriku i bezebednost radnika su, po oceni Sloge, "čist šminkeraj" i svaka dalja proizvodnja bez ozbiljnijih ulaganja preti da odnese još života. Ono što veoma brine je, kako dodaje Sloga, učestala matrica takozvanih "prodržavnih sindikata" da brane neodbranjivo i da takvom igrom "okreću burence ruskog ruleta" svojim kolegama. Radnik lučanske fabrike N. M. (25), koji je povredjen u požaru 14. jula ispred pogona za proizvodnju raketnih goriva, preminuo je juče. To je drugi radnik koji je preminuo od povreda zadobijenih u toj nesreći. U toj fabrici je i juče izbio požar u kome su dva radnika povredjena, ali nisu životno ugroženi.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.