Negotin GORI, a ruski helikopter ČEKA! Da li smo za ovu "pomoć" platili 8 MILIONA?!
Foto: Fonet, Youtube printscreen

sumanuto

Negotin GORI, a ruski helikopter ČEKA! Da li smo za ovu "pomoć" platili 8 MILIONA?!

Opravdano pitanje je da li je potrebno čekati sastanke, ili odmah uposliti letelicu čije su iznajmljivanje građani platiti 8 miliona dinara

Objavljeno:

Helikopter "Mi-8" ruskog Ministarstva za vanredne situacije sleteo je u sinoć oko 21.30 na niški aerodrom, gde su ga dočekali predstavnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i Srpsko-ruskog humanitarnog centra (SRHC).

Na osnovu Sporazuma između Vlada Republike Srbije i Ruske Federacije o saradnji u oblasti humanitarnog reagovanja u vanrednim situacijama, sprečavanje elementarnih nepogoda i tehničkih havarija i uklanjanja njihovih posledica, a u skladu sa dugoročnom vremenskom prognozom RHMZ za avgust koja upućuje na visoki rizik od pojave velikih šumskih požara, ruski avion MI-8 će iz preventivnih razloga biti smešten na niškom aerodromu u periodu od 2. avgusta do 31. Avgusta 2017. godine - stoji u saopštenju iz Sektora za vanredne situacije.

Iako se ovaj čin u javnosti predstavlja kao "pomoć" Rusa, ono što većina ne zna je da će nas mesec dana ove "pomoći" koštati 8 miliona dinara.

No, jutro nakon što je sleteo, mi smo već uvideli svrhu ovog helikoptera. U Negotinu besni požar!

Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Goran Nikolić izjavio je danas da je kod Negotina izbio požar koji je zahvatio 150 hektara trave i niskog rastinja.

GORI 150 HEKTARA U ISTOČNOJ SRBIJI! Katastrofalan požar zahvatio okolinu Negotina

Iako smo očekivali da je ruski helikopter, po hitnoj odluci, već krenuo da gasi ovaj požar, iz Sektora za vanredne situacije su nam rekli da helikopter još nije krenuo.

- Nemamo još detalje plana, upravo ćemo imati sastanak, pa ćemo informacije imati posle 12h - kazano nam je kratko u ovom sektoru.

Opravdano pitanje je da li je potrebno čekati sastanke, ili odmah uposliti letelicu čije su iznajmljivanje građani platiti 8 miliona dinara.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.