DIMIJE, JELECI, SIJA I ŠLJAŠTI SVE U 16! Zašto svaka srpska mlada potajno priželjkuje romsku svadbu? (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/STUDIO. ROMA Full HD

KAO U INDIJSKIM SAPUNICAMA

DIMIJE, JELECI, SIJA I ŠLJAŠTI SVE U 16! Zašto svaka srpska mlada potajno priželjkuje romsku svadbu? (VIDEO)

Romske svadbe traju i po 5 dana

Objavljeno:

Mlada raskošne lepote i još raskošnijih toaleta od dimija, jeleka i korseta. Boje se perlivaju i melem su za oči. Ukrasi na licu, rukama i u kosi pomalo liče na one iz indijskih tv sapunica. Moda retko viđena na ovim prostorima.

Tako izgledaju romske svadbe na jugu Srbije, a svaka buduća mlada, bila Romkinja ili ne, potajno priželjkuje upravo ovakvo svadbeno veselje.

foto: Printscreen/Youtube/Гарик Дис

Portal Rominfomedia piše da ovakvu svadbu ne može svaki Rom da priušti i isfinansira, jer su veoma bogate i skupe, pa je prave samo oni malo imućniji Romi i Romi gastrabajteri.

- Gastarbajteri koji žive i rade u zemljama Zapadne Evrope, umesto da iskoriste godišnji odmor i odu negde na more u Grčku,Tursku, Crnu Goru, Španiju, Italiju ili Hrvatsku, iskoriste odmor kako bi došli u svom rodnom gradu, kako bi se opustili i uživali u svadbenim veseljima - objašnjavaju na prvom romskom portalu na jugu Srbije.

foto: Printscreen/Youtube/TODAY News Channel

Romske svadbe traju i po 5 dana, a roditelji mladenaca se za svadbu pripremaju preko čitave godine, mladenci posebno, brine se o svakom detalju, fruzuri, šminkanju, oblačenju, restoranu, muzici, ukrašavanju kuće i zvanicama.

Naročito se vodi računa da mlada i svekrva budu posebno lepe i obučene u najlepše svečane haljine, na njima sve treba da sija, blista i šljašti.

(Espreso.co.rs / Romi info media.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.